Karelius Ihlang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Belfalas»)
Allan Waldemar Karelius Ihlang
FødtNorges flaggFredrikstad i Norge
Musikalsk karriere
SjangerAtmosfærisk Black Metal
InstrumentTrommeslager, Gitarist, Komponist
Ensemble(r)
Belfalas
Tidligere band
Jotnir,Askheimr,Eldamar(Live)

Allan Waldemar Karelius Ihlang (født 1999 i Fredrikstad) er en norsk musiker, trommeslager og påvirker på sosiale medier, Han er kjent for sitt arbeid som trommeslager og gitarist i black metal-bandet Belfalas, samt sitt tidligere arbeid med andre band som Eldamar(live), Jotnir og Askheimr.

Tidlig liv og karriere[rediger | rediger kilde]

Karelius ble født i Fredrikstad, Norge, og vokste opp på Jessheim. Han begynte å spille trommer i en alder av 6 år og visste fra en tidlig alder at han ønsket å satse på en karriere som trommeslager.

Musikalsk karriere[rediger | rediger kilde]

Karelius sitt første band var Jotnir, et black metal-band fra Norge som senere splittet opp. I 2019 slo han seg sammen med Eldamar og Askheimr, to andre norske black metal-band. I 2023 startet Karelius sitt eget soloprosjekt, Belfalas, som er et black metal/death metal-band fra Drammen, Norge. Bandets musikk er preget av dets atmosfæriske og ambiente lydlandskap, inspirert av de hjemsøkende lydbildene til Eldamar og den tekniske dyktigheten til Children of Bodom. Belfalas har gitt ut flere demoalbum og singler siden oppstarten i 2024, inkludert "Cries of the Coming Wind", "Dor-en-ernil", "Dor-en-ernil" EP og "Agonai".

Belfalas[rediger | rediger kilde]

Belfalas er et norsk instrumentalt atmosfærisk black metal-prosjekt grunnlagt i 2024 av Karelius Ihlang. Bandet er en soloinnsats, med Ihlang som håndterer alt det musikalske og kreative ansvaret.

Belfalas' musikk er preget av dens atmosfæriske og introspektive kvaliteter, og trekker sammenligninger med band som Eldamar, Children of Bodom og Howard Shores musikk fra Ringenes Herre-trilogien. Prosjektets lyd er preget av svevende gitarmelodier, drivende rytmer og komplekse instrumentale arrangementer som fremkaller en følelse av lengsel og melankoli.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • «Dor-en-ernil» (single) – 4. mai 2024
  • Dor-en-ernil (EP) – 10. april 2024
  • «Agonai» (single) – 15. mai 2024
  • Cries of the Coming Wind (Demo album) – 13. februar 2024

Sosiale Medier[rediger | rediger kilde]

Karelius er også en populær TikTok-influenser, kjent for sitt innhold relatert til basketball. Han har en stor tilhengerskare på TikTok og lager ofte innhold som viser frem reisene hans til forskjellige basketballturneringer og arrangementer rundt om i verden. I tillegg til musikkarrieren har Karelius vært involvert i promotering av 3x3 og FIBA ​​street basketball turneringer og arrangementer.

Referanserː[rediger | rediger kilde]


https://www.soultonecymbals.com/artist/karelius-ihlang

https://www.tiktok.com/@kareliusihlang

https://www.metal-archives.com/artists/Karelius_Ihlang/808877

https://www.dt.no/onsker-a-spille-under-brua-men-fikk-avslag-helt-haplost-om-vi-skal-ga-glipp-av-dette/s/5-57-2136775

https://metallurgi.org/tag/belfalas/