Clitheroe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Clitheroe
Sentrum
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktRibble Valley
Admin. grevskapLancashire
Seremon. grevskapLancashire
StatusBy (town)
PostnummerBB7
Retningsnummer01200
Befolkning14 765 (2011)
Kart
Clitheroe
53°52′16″N 2°23′30″V

Clitheroe er en by og verdslig sogn i det administrative distriktet Ribble Valley i Lancashire, England. Byen er også administrasjonssenter for Ribble Valley. Byen ligger svært nær Storbritannias geografiske sentrum i landsbyen Dunsop Bridge. Den ligger i den sørlige utkanten av Forest of Bowland, og fungerer som base for mange turister som kommer til området. Clitheroe er omtrentlig 55 km nord-nordvest for Manchester. I henhold til folketellingen i 2011 var det 14 765 innbyggere i byen.[1][2]

Clitheroe Castle er et av de minste normanniske borgtårn i landet. Den står på en kalksteinsklippe over byen, og er en av grevskapets eldste bygninger. Det er også den eneste bevarte festningen i Lancashire som hadde en rojalistisk garnison under den engelske borgerkrig. Hullet i siden ble laget i 1649 slik at det skulle bli ubeboelig; dermed trengte ikke staten å ha en garnison der, og eventuelle opprørere kunne ikke ta kontroll over det.

Det er betydelig industriaktivitet i byen, hvor selskaper som Ultraframe, Castle Cement, Tarmac og Johnson Mattey har fabrikker.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Populations». Lovemytown.co.uk.
  2. ^ «Clitheroe (Lancashire)». City Population

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]