Biru Baby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Cyaneed»)
Cyaneed
OpphavAlta
SjangerRock, Punk, pop, nyveiv
Aktive år2014–d.d.
PlateselskapFrisk F Music
Medlemmer
Hanna Reinsnes Moen
Karen Therese Ugelvik
Iki
Henrik Gustavsen
Andre forhold

Biru Baby, før Cyaneed er et norsk samisk rockeband fra Alta.[1] Bandet består av Hanna Reinsnes Moen på vokal, Karen Therese Ugelvik på bass, Iki på gitar og Henrik Gustavsen på trommer.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Bandet ble startet i 2004 av Reinsnes Moen, Iki og Boland, da under navnet Cyanide. Tana-jenta Ugelvik sluttet seg til i 2006, og overtok jobben som bassist. Bandets første utgivelse ble gjort som trio, men Ugelvik er likevel kreditert i albumheftet. I 2006 fikk bandet nasjonal oppmerksomhet da de lagde tittellåta til Tommy Wirkolas debutfilm Kill Buljo, Dødsmaskin.[2] Cyaneed turnerte deretter landet rundt, og gjorde seg bemerket med sine fengende, norskspråklige låter og sine svært energiske konserter. De har også turnert i Sverige og Russland, og spilte på ulike arenaer i Liverpool i desember 2007. 13. april 2015 skiftet de navn til Biru Baby, fordi Cyaneed hadde "mistet ereksjonen sin".[3] Biru Baby blander norsk, samisk, engelsk og russisk i tekstene.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Jentene ga i 2006 ut Jeg forstår ikke hva jeg gjør, et album de i intervjuer har omtalt som en demo-samling. I 2007 fulgte EP-en Tiny Terror og i november 2008 slapp de debutalbumet I Rule This Library For Tonight. De to siste utgivelsene ble produsert av svensken Robert Ekholm.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Andre deltakelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Biru til Riddu». Riddu Riđđu. Besøkt 2. mai 2024. «Det samiske elektro-pønk-bandet Biru Baby spiller på sommerens Riddu Riđđu.» 
  2. ^ http://www.youtube.com/watch?v=TCUR30rPm8Q
  3. ^ «– Nå kan vi gjøre som vi vil». NRK. Besøkt 10. oktober 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]