Ilford

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ilford
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktRedbridge
Admin. grevskapStor-London
Seremon. grevskapStor-London
StatusSted i Ytre London
Kart
Ilford
51°33′27″N 0°05′09″Ø

Ilford er et område i bydelen Redbridge i østlige London. Det er i all hovedsak et boligområde, hvor de fleste pendler inn til det sentrale London. Byens drosjesjåfører skal være overrepresentert i området. Ilford var opprinnelig en egen by, men har blitt absorbert av London. Det ligger 14,6 km øst fra Charing Cross. Administrasjonssenteret for Redbridge ligger her. Befolkningen i Ilford (som består av valgkretsene Clementswood, Loxford, Goodmayes, Newbury, Mayfield, Seven Kings, Barkingside, Clayhall, Redbridge, Green Street, Fullwell, Fairlop, Cranbrook og Valentines) hadde i henhold til folketellingen i 2011 en befolkning på 158 168 innbyggere.[1]

Flere større selskaper har blitt opprettet i Ilford, med film- og kjemikalieprodusenten Ilford som den mest kjente. Det ble opprettet i 1879 under navnet Britannia Works, og produserte opprinnelig fotoplater. Senere har de blitt kjent for sine svart/hvitt-filmer og fotopapir, som regnes for å være av svært høy kvalitet. I 1989 ble selskapet kjøpt opp av et amerikansk selskap, og hovedkvarteret er flyttet til Knutsford i Cheshire.

Et annet viktig firma var Plessey, som produserte radio-, elektronikk- og telekommunikasjonsutstyr. Det ble grunnlagt i Marylebone i 1917, men flyttet til Ilford i 1919. I 1998 ble firmaet kjøpt opp, og fabrikken i Ilford ble nedlagt.

Kollektivtransport[rediger | rediger kilde]

De nærmeste stasjonene er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «2011 Census Ward Population Estimates». Arkivert fra originalen den 22. februar 2014

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Thorne, James (1876): «Great Ilford», Handbook to the Environs of London, London: John Murray
  • Walford, Edward (1883): «Ilford», Greater London, London: Cassell & Co., OCLC 3009761