Lillehammer Skiklub

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skihytten, Nordsæter. Bildet tatt før 1927.

Lillehammer Skiklub er en norsk idrettsklubbLillehammer i Oppland, som ble stiftet i 1883, og er en av Norges eldste skiklubber.[trenger referanse] Klubben har beholdt sin profil som skiklubb med bare tilbud innen skiidrett, og er i dag landets største rene skiklubb ifølge egen nettside. Klubben har grupper innen langrenn, alpint, freeski, hopp, og handicapidrett.

Klubben er en aktiv arrangør av skikonkurranser, og har lang historie også her. I 1909 stod de som arrangør for historiens første Norgesmesterskap, og er den klubben som har arrangert flest NM-arrangementer. I forbindelse med OLLillehammer i 1994 stilte klubben med over 500 frivillige funksjonærer. Lillehammer skiklub har vært medarrangør av Birkebeinerrennet sammen med Rena Idrettslag siden starten i 1932. De er også medeier av Birken AS sammen med Lillehammer Cycle Klubb og Rena Idrettslag.

Lillehammer skiklub vant herrestafetten under NM i 1982.

Blant klubbens mest kjente skiløpere er Lars Høgvold, Arne Rustadstuen, Simon Slåttvik, Oddmund Jensen, Anders Bakken, Per Knut Aaland og Jon Inge Kjørum.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]