Polythene Pam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Polythene Pam»
AlbumAbbey Road
Artist, bandThe Beatles
Utgitt26. september 1969
InnspiltAbbey Road Studios
25.–30. juli 1969
Sjangerrock
Lengde1:12
SpråkEngelsk
PlateselskapApple Records
Komponist(er)John Lennon, Paul McCartney
Låtskriver(e)Lennon/McCartney
Produsent(er)George Martin

«Polythene Pam» er en sang med rockebandet The Beatles, utgitt på albumet Abbey Road i 1969. Skrevet av John Lennon, men kreditert på vanlig vis Lennon/McCartney.

«Polythene Pam» handler tilsynelatende om en mystisk tøs fra Liverpool kledd i en søppelsekk. Det er sagt en av inspirasjonskildene var en gang John Lennon tilbrakte tid sammen med poeten Royston Ellis og hans venninne, kledd i plast (polyethylene), men mer sannsynlig er nok en underlig kvinnelig fan fra den første Beatles-perioden på The Cavern Club som hadde den eksentriske uvanen med å tygge og spise plastikkbiter. Hun het Pat Dawson Hodgetts, men hun var aldri kledd slik som i sangen, det er nok lagt til fra en pike ved navn Stephanie som Lennon møtte på en av Kanaløyene i august 1963, hvis man skal tro Beatles-ryktene.

She’s killer diller when she’s dressed to the hilt.
She’s the kind of a girl that makes the News of the World.
Yes you could say she was attractively built – Yeah.

På albumet er sangen sømløst lenket til den foregående sangen, også tekstmessig; «Mean Mr. Mustard», som nevner at det gjerrige fyren Mr. Mustard har en søster ved navn Pam som tar ham med for å se dronningen. «Polythene Pam» løper også direkte over i neste sang «She Came in Through the Bathroom Window», men teknisk sett slutter «Polythene Pam» når gitarsoloen ender, ved det stedet hvor Lennon sier: «We'll listen to that now», fulgt opp av, «Oh, look out!»

Tidsmessig, ved 0:47, er det noen som plukker opp en marraka og deretter i den høyre høytaleren kan Paul McCartney høres når han sier «Yeah!» mens Lennon svarer «Great!».

Personell[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]