Revolution (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Revolution»
Singel med The Beatles
A-side«Hey Jude»
Utgitt26. august 1968
InnspiltAbbey Road Studios
9.–13. juli 1968
SjangerHardrock
Lengde3:21
SpråkEngelsk
PlateselskapApple Records
Komponist(er)John Lennon, Paul McCartney
Låtskriver(e)Lennon/McCartney
Produsent(er)George Martin
Revolution har flere betydninger

«Revolution» er en sang komponert av John Lennon og innspilt av The Beatles 12. juli 1968. Den ble utgitt som en Lennon/McCartney-sang i 1968 noen måneder før The Beatles (White Album).

Sangen kjennetegnes av det heftige gitarspillet den begynner med. Teksten er ganske samfunnskritisk som mange andre sanger av Lennon. Den skulle egentlig gi navnet til en singel, men kom på B-siden til McCartneys «Hey Jude». Lennon ønsket det da «Hey Jude» var en sang som omhandlet hans sønn Julian. The Beatles (White Album) inneholder en annen versjon av sangen – «Revolution 1».

«Revolution 1»[rediger | rediger kilde]

«Revolution 1»
Sang med The Beatles
AlbumThe Beatles (White Album)
Utgitt22. november 1968
InnspiltAbbey Road Studios
30. mai–4. juni 1968
SjangerBluesrock
Lengde4:17
SpråkEngelsk
PlateselskapApple Records
Komponist(er)John Lennon, Paul McCartney
Låtskriver(e)Lennon/McCartney
Produsent(er)George Martin

«Revolution 1» er en sang komponert av John Lennon og innspilt av The Beatles mellom 30. mai og 4. juni 1968, utgitt på bandets album The Beatles (White Album). Sangen er som vanlig kreditert Lennon/McCartney.

Sangen er en tidlig versjon av «Revolution», og musikken har et noe lavere tempo samt at det er en liten forskjell i teksten. Tekstforskjellen består av inklusjonen av ordet «in» på slutten av refrengets linje: «Don't you know that you can count me out (in)». Lennon sa han ikke var sikker på sitt standpunkt angående sangens tema, slik at han ville være åpen for begge alternativene.

Lennon fikk beskjed om at tempoet på låten var for tregt til at den kunne gis ut på en singel, så det ble spilt inn en raskere og råere versjon for utgivelse på B-siden til singelen «Hey Jude». Denne første innspillingen fikk så navnet «Revolution 1» for at de to versjonene ikke skulle forveksles.