Skatteankestyrelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Landsskatteretten»)
Skatteankestyrelsen
TypeAnkenemnd
VirkeområdeDanmark
Nettstedskatteankestyrelsen.dk (da)

Skatteankestyrelsen er et direktorat under Skatteministeriet som forbereder saker som skal avgjøres av skatteankenevndene, vurderingsankenevndene, motorankenevndene og Landsskatteretten.[1] I visse saker treffer Skatteankestyrelsen selv avgjørelse.[2] Skatteankestyrelsen er organisert i en rekke enheter med hver deres fagområde og et sekretariat med administrative oppgaver.

Nevnder[rediger | rediger kilde]

Skatteankenevnder[rediger | rediger kilde]

Skatteankenevndene treffer avgjørelse i saker om personers innkomstskatt. Skatteankenevndene avgjør saker på møter, og klageren har rett til et møte med skatteankenevnden innen det treffes avgjørelse i saken.

Vurderingsankenevnder[rediger | rediger kilde]

Vurderingsankenevndene treffer avgjørelse i saker om vurdering av fast eiendom. Vurderingsankenevndene avgjør saker på møter, og klageren har rett til et møte med vurderingsankenevnden innen det treffes avgjørelse i saken.

Motorankenevnder[rediger | rediger kilde]

Motorankenevndene treffer avgjørelse i saker om verdifastsettelse av kjøretøyer. Motorankenevndene avgjør saker på møter, og klageren har rett til et møte med motorankenevnden innen det treffes avgjørelse i saken.

Landsskatteretten[rediger | rediger kilde]

Landsskatteretten er Danmarks øverste administrative klageinstans på skatteområdet. Landsskatteretten behandler klager vedrørende skatter, særavgifter, toll og merverdiavgift. Landsskatteretten behandlet i 2011 4 440 klager. Herav var 1 353 saker innkomstsaker og 829 merverdiavgift-, særavgift- og tollsaker. Den gjennomsnittlige saksbehandlingstiden er litt over syv måneder. Ca. 300 saker av Landsskatterettens kjennelser innbringes årlig for domstolene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]