Bowes Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bowes Park
Myddleton Road i Bowes Park
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktEnfield
Admin. grevskapStor-London
Seremon. grevskapStor-London
StatusSted i Ytre London
PostkodeN22, N13
Kart
Bowes Park
51°36′04″N 0°06′50″V

Bowes Park er et område i London, som er delt mellom bydelene Enfield og Haringey. Det ligger ved grensene av Wood Green, Palmers Green og Bounds Green. «Landsbyen» Bowes Park er definert som et trekantområde mellom veiene Bounds Green Road / Brownlow Road i vest, Green Lanes i øst ned til Trinity Road i sør, og motorveien A406 som går nordover.

Hovedgaten er Myddleton Road, som har en del butikker. Tidligere var det en svært livlig handlegate, men fordi de fleste i området er pendlere er det mindre lokal handel enn tidligere. Stedet er preget av en blanding av viktorianske hus og terrassehus fra mellomkrigstiden.[1] Bowes Park stasjon betjener linjer fra Hertford til det sentrale London. Bounds Green undergrunnsstasjon ligger nær Bowes Park.

I henhold til folketellingen for 2011 hadde valgkretsen Enfield en befolkning på 14 051 innbyggere.[2] Det er et stort gresk innslag i områdets befolkning.

Historie[rediger | rediger kilde]

Området utviklet seg på 1880-tallet og har fått navn etter et eldre herskapshus kalt Bowes 1396, markert som «Bowes Farm» og «Bowes (Manor)» på kart fra Ordnance Survey fra henholdsvis 1822 og 1877. Dette er «eiendommen til en familie kalt Bowes»; en John de Arcubus (latin for «av buene eller hvelvingene») opptrer i et lokalt dokument fra 1274.[3] John de Arcubus var en av mange med etternavnet de Arcubi som bodde rundt kirken St. Mary-le-Bow («Sancta Maria de arcubus») i City of London.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Bowes Park, Haringey/Enfield», Hidden London
  2. ^ «Enfield Ward population 2011» Arkivert 22. oktober 2016 hos Wayback Machine., Neighbourhood Statistics. Office for National Statistics.
  3. ^ Mills A.D. (2001): Oxford Dictionary of London Place Names, ISBN 0-19-860957-4, s. 28
  4. ^ «St. Mary le Bow 104/10», Historical gazetteer of London before the Great Fire: Cheapside; parishes of All Hallows Honey Lane, St Martin Pomary, St Mary le Bow, St Mary Colechurch and St Pancras Soper Lane (1987), s. 243

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]