Chris Boucher

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chris Boucher
Født15. feb. 1943[1]Rediger på Wikidata
Maldon
Død11. des. 2022[2]Rediger på Wikidata (79 år)
BeskjeftigelseManusforfatter, skribent Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Essex (akademisk grad: bachelorgrad, studieretning: samfunnsøkonomi)
NasjonalitetStorbritannia

Chris Boucher (1943–2022) var en britisk manusforfatter, som er kjent for sine manus innen sjangrene science fiction og krim.

Han skrev Doctor Who-historiene The Face of Evil, The Robots of Death og Image of the Fendahl i 1970-årene. Et av hans bidrag til Doctor Who var personen Leela, spilt av Louise Jameson, som var en følgesvenn av Doktoren. Boucher fikk i oppdrag å skrive disse historiene av daværende manusredigerer Robert Holmes, som senere anbefalte Boucher som manusredigerer for science fiction-serien Blake's 7. Boucher hadde denne stillingen i alle fire sesongene av Blake's 7. Han skrev også flere episoder selv, inkludert den siste episoden. I 1987 skapte han serien Star Cops, som kombinerte science fiction og krim. Den varte i bare ni episoder.

I 1970-årene var han også manusredigerer av den andre sesongen av dramaserien Shoestring, som handlet om privatdektiven og radioprogramlederen Eddie Shoestring. Etter Blake's 7 skrev han for politiserien Juliet Bravo og deretter redigerte han manus for Bergerac til slutten av 1980-årene.

Alle disse TV-seriene ble produsert internt hos BBC og vist på BBC One, unntatt Star Cops, som ble vist på BBC Two. Han jobbet også i en kort periode på ITVs The Bill i midten av 1980-årene.

I de siste årene har han skrevet Doctor Who-romaner for BBC Books og en serie hørespill utgitt på CD kalt Kaldor City, som kombinerer elementer fra Doctor Who-historien The Robots of Death og hans manus for Blake's 7.

Romaner[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ The Guardian, www.theguardian.com, utgitt 21. desember 2022, besøkt 21. desember 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Chris Boucher 1943 - 2022»[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]