Contrazt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Contrazt
UtmerkelserGullskoen (2011)
OpphavNorge (2005)
Aktive år2004 -
IMDbIMDb
Medlemmer
Gro Anita Dybendal

Leif Dybendal
Hans Olav Trøen
Svein Morten Haugerud

Kay Ronny Brobakken
Andre forhold

Contrazt er et norsk danseband fra Solør, dannet høsten 2004. Bandet oppsto da Hanne Mette Gunnarsrud og Leif Dybendal fra duoen Fullt og Helt bestemte seg for å utvide og bytte navn. Med tre mann til på laget var Contrazt et faktum.

Historie[rediger | rediger kilde]

Contrazts første plate ble utgitt i 2006 og het Kan du prøve å forstå. Andre plate ble utgitt året etter og het Leve livet. I 2008 kom albumet Sommernatt. Etter fire år på veien og tre plateutgivelser valgte Hanne Mette Gunnarsrud å slutte for å prioritere familien i 2009.

Gro Anita Johansen tok over som vokalist etter Hanne Mette Gunnarsrud. Hennes første plate med Contrazt var Uten kart og kompass. Etter fem plateutgivelser ble det gullplate for gruppa i 2010, da albumet Ser på verden solgte til gull på fire uker. I 2011 kom albumet Har det på G. Contrazt vant i 2011 prisen som årets danseband på Gullskoen. I 2012 har gruppen utgitt albumet "Contrazt - i hundre". Dette er bandets åttende utgivelse. Contrazt ble også kåret til årets danseband på Gullskoen i 2012.

Leif Dybendal skriver det meste av bandets materiale. På de nyeste utgivelsene har også Gro Anita Dybendal bidratt som tekstforfatter.

Bandet deltok i Melodi Grand Prix i 2015 med låten Heaven, som er skrevet av de danske komponistene og tekstforfatterne Jan Lysdahl og Jacob Collin Launbjerg.

De har tidligere utgitt album på Tylden & Co. og Warner Music Norway, og har siden 2017 vært signert til Grammofon/Slager.

Har i 2016 medvirket i NRK1-produksjonene Trygdekontoret[1] og Beat for Beat. I 2017 Sommeråpent.

Landets mestturnerende band i sin sjanger i 2014/2015/2016/2017.

Turnerer i hele Skandinavia. Har også opptrådt i Thailand, Spania, Færøyene, Hellas, De greske øyer og Gran Canaria.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende[rediger | rediger kilde]

Tidligere[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Contrazt blir trygda Arkivert 16. november 2017 hos Wayback Machine. De Danseglade

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]