Diskusjon:Alfheim

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sletting[rediger kilde]

Denne siden benyttes til omdirigering til Alfheim stadion, hvilket forsåvidt er greit, men siden behøves til flytting av Alvheim til Alfheim, et historisk område i Norge. --Eivindgh 30. jun 2012 kl. 15:06 (CEST)

Som du ser har jeg opprettet en pekerside på siden Alfheim. Det løser ikke helt problemet ditt ved at du ønsker småriket i Østfold/Båhuslen stavet med f (Alfheim heller enn Alvheim), men se om du ikke kan leve med den løsningen jeg la inn. Det er jo ennå ikke umulig å flytte tilbake, men en pekerside er vi nødt til å ha. TorSch (diskusjon) 30. jun 2012 kl. 17:22 (CEST)
Hvis nå Alfheim kan slettes, så kan Alvheim flyttes dit. --Eivindgh 30. jun 2012 kl. 19:18 (CEST)

Nå er det ikke sånn at JEG sitter med noen fasit her, men jeg er slett ikke overbevist om at Alvheim (det historiske området beskrevet) bør flyttes til Alfheim. Uansett hva vi velger å gjøre, blir det endel opprydding å gjøre. Gå inn på siden Alvheim (forutsatt at den ennå ikke er flyttet) og klikk på Lenker hit i venstremargsmenyen. Det er tydelig at de aller fleste referanser til dette området gjelder skrivemåten Alvheim. Videre er det øket fare for nye forviklinger i forbindelse med interwikier, en brukerkommentar viser til trøbbel der allerede. Den svenske artikkelen om landskapet mellom elvene heter ellers sv:Alvhemmen. Hvis du fortsatt mener at artikkelen må flyttes, får jeg gjøre om endel jobb; denne pekersiden burde flyttes også, den burde hete Alfheim (andre betydninger). Etter flytting vil siden Alvheim være ubenyttet, enda flere interwikier peker dit. Skal vi rent foreløpig legge ballen død, og be om en mening på Torget? TorSch (diskusjon) 30. jun 2012 kl. 20:26 (CEST)

Helt korrekt! Det er oftest ingen fasit på historiske navn, så vi må bare bli enige om noe og så får vi korrigere pekersider, etc. til dit vi mener det er riktig. Spesielt vanskelig med navn som (antakelig) var norske/norrøne og som har blitt fordansket gjennom 400-årsnatten og som jeg nå prøver å være litt systematisk i forhold til. Tro meg, jeg heller veldig til riksmål, men når det gjelder norske navn fra (før) middelalderen, så er det vel en nær nynorsk skrivemåte som er korrekt. --Eivindgh 30. jun 2012 kl. 21:21 (CEST)
Artikkelen omtaler blant mange andre :
  • kong Alv, far til Alvhild -
  • Alvs sønn Alvgeir, som plasserte sin sønn, Gandalv, som konge over Vingulmark
  • Alvhild, mor til Ragnar Lodbrok, som var datter av denne Gandalv.
  • I andre norrøne kilder ble Gandalv kalt for kong Alv av Alvheim.
  • Navnet stammer, ifølge sagaen Þorsteins saga Víkingssonar, fra en kong Alvgeir.
  • Alvgeir dro fra Raumarike østover og la under seg landet der. Han kalte landet etter seg selv.
Kort sagt, hvis poenget er å reformere stavemåter (Alv til Alf) vekk fra følgene av firehundreaarig-natten, blir det mye å ta seg til. Halvdan Svarte nevnes også i artikkelen, bør han også omdøpes? TorSch (diskusjon) 30. jun 2012 kl. 21:50 (CEST)
Vil ikke begi meg inn på den reformasjonen, så jeg gjør ikke noe mer med denne saken. --Eivindgh 4. jul 2012 kl. 09:54 (CEST)