Diskusjon:Arameisk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bibelen; NT er skrevet på gresk. GT er hovedsaklig skrevet på hebraisk, med mindre innskudd på arameisk.


---

Viser bildet egentlig arameisk språk? Det står "Syriac Sertâ book" under, uten at jeg skal gi meg ut for å være noen ekspert så trodde jeg det var engelsk for syrisk i motsetning til aramaic som er arameisk? Jeg ville trodd at muligens arameisk var skrevet med hebraiske bokstaver, mens de på bildet ser mer arabisk ut, men det er jo ei språksuppe uten like der nede så det er ikke godt å si :-)HEH 6. feb 2008 kl. 14:47 (CET)

Hoppas det är okej att jag skriver lite på svenska, men för att ge dig lite insikt i ämnet. Syriska är ett Araméeiskt språk som idag talas av syrianer (Syriacs på engelska eller Aramean-Syriacs). Bokstäverna är varken arabiska eller Hebréeiska utan det är alltså Syriskan (Araméeiskan) som ser ut sådär. Araméeiskan har alltså sin egna skrift och skrivs absolut inte i arabiska eller hebréeiska. 81.231.169.154 15. mai 2008 kl. 17:30 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arameisk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. aug. 2018 kl. 02:41 (CEST)[svar]