Diskusjon:Barokken

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fant denne artikkelen som passer under kunsthistorie. Kunne tenke meg å flikke litt på den, men det er vanskelig da den er på nyorsk og en vel ikke bør blande bokmål og nynorsk. Kan noen lage en omdirigering slik at om noen søker på barokk, som det er naturlig for meg å kalle perioden, så kommer en hit? -Nina- 8. feb 2005 kl.16:13 (UTC)

Litt for svulstig[rediger kilde]

Kunsthistorie blir ofte mer intellektualiserende og svulstig enn godt er. Her er et avsnitt innledningsvis som trenger omarbeidelse: «Barokken omtales ofte som en reaksjon mot de strenge prinsippene om harmoni og nøysommelig askese i renessansen. Flertydighet og mystisisme ble uvesentliggjort, og man vektla følelser og patos heller enn intellektet og det spirituelle slik manierismen tidligere gjorde. Kunsten fra denne tiden er direkte, dramatisk og enkel.»

Et forsøk (mer hjelp trengs): Barokken omtales ofte som en reaksjon mot de strenge prinsippene om harmoni og avholdenhet som preget renessansen. Tendensen gikk bort fra flertydighet og mystisisme. I steden la man vekt på det teatralske med voldsomme følelser og stor patos, og mindre av det analytiske og mysifiserende slik den stilistiske mellomperioden manierismen gjorde forut. Barokkkunsten er direkte, dramatisk og enkel.

Hva tror dere? --Finn Bjørklid 13. nov 2005 kl.13:04 (UTC)

Jeg var akkurat inne og så på artikkelen og jeg er helt enig med deg. denne artikkelen trenger en radikal omskriving og bilder f.eks. Caravaggio som jeg vet det er en del av på commons. Det er heller ikke typiske barokkbygg som er omtalt under arkitketur. Vel er deler av Peterskirken barokk, men det er langt igjen til å kalle den en barokk bygning. --Nina 13. nov 2005 kl.13:15 (UTC)
Hele Peterskirken er ikke barokk, men sentrale deler av interiøret, spesielt det som er laget av Bernini er absolutt det, og pedagoisk interessant ettersom det anskueliggjør barokkkunst på en svært lettfattelig måte. Jo, jeg bør vel kanskje dra fram litteraturen min og tenke litt over dette. --Finn Bjørklid 25. nov 2005 kl.15:06 (UTC)
Tenkte nok mest på fasaden da jeg skrev det. Syns heller ikke at Peterkirken er så overdekorert som mye annet fra barokken fordi der er kunst fra flere perioder. Bildet jeg satt inn viser det typisk overveldende men figurer som kommer ned over arkitekturen i interiøret. --Nina 25. nov 2005 kl.15:17 (UTC)
Jeg er enig i at artikkelen trenger en omskrivning for ytterligere å forbedres. Chrisglie 6. feb 2006 kl.20:36 (UTC)

Shakespeare inn i artikkelen?[rediger kilde]

Burde ikke Shakespeare bli dratt inn i artikkelen, til og med få sitt eget avsnitt? Jeg trodde Shakespeare la mye av grunnlaget for barokken og var _nokså_ sentral? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 128.39.93.100 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Barokken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jan. 2021 kl. 09:02 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Barokken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. des. 2023 kl. 04:56 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Barokken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. jan. 2024 kl. 18:46 (CET)[svar]