Diskusjon:Berg fengsel/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Presisjoner[rediger kilde]

I denne artikkelen er det en del opplysninger som bør presiseres og oppdateres. Initiativet til å arrestere de norske jødene kom sannsynligvis ikke fra Berlin, men var et lokalt initiativ utgått fra Gestapo i Norge. Leiren var ikke ferdig da de første jødiske fangene ankom 26. oktober 1942.

Begrepet "krigsfanger" om ikke-jødiske fanger i leiren er også høyst upresist og ikke riktig. Til leiren ble hovedsaklig sendt norske politiske fanger arrestert av norsk politi (hovedsaklig Statspolitiet).

Gurglevann 9. jan 2009 kl. 11:40 (CET)

Når det gjelder den første biten, så bør hvem som har tatt initativet til å arrestere de norske jødene referansebelegges, eller fjernes. Det blir litt for mye synsing til at vi kan sette {{trenger referanse}} på den.
Den andre biten syns jeg virker grei, men det bør også merkes med en referanse. Kan du finne dette og endre det i artikkelen? Laaknor 9. jan 2009 kl. 12:00 (CET)

Som novise i dette forum, er jeg usikker på hvor dette innlegget havner, men min intensjon er å sette søkelyset på det som er publisert om Berg fengsel og interneringen av jødene fra 1942 til 1945.

Den historiske oversikten over Berg fengsel burde kanskje bli mer presis når det gjelder den delen hvor jødene omtales. Hvor har man det fra at det kom 60 jødiske fanger til leiren 26.10.1942 ? Var det ikke under halvparten – stort sett fra nærområdene i Vestfold og Buskerud? Og hvorfor ikke ta med det totale antall jøder (over 350) som var innom Berg ? at det ikke bare var de 227 som ble deportert med ”Donau” som havnet i Auschwitz, men at flere Berg-fanger ble sendt til samme sted med ”Gotenland” i februar -43, at ytterligere noen ble sendt med øvrige transporter til andre leire i Tyskland, og at i krigens siste dager ble 46 jøder fra Berg hjulpet til sikkerhet i Sverige ? hvorav de aller fleste faktisk hadde sittet på Berg i hele 31 måneder. Grunnen til at de ble på Berg, var at de var gift med ikke-jødiske kvinner; om de var norske eller ikke, var av underordnet betydning, vil jeg tro. Og til slutt; det var da flere enn 7 som overlevde deportasjonene fra Berg til Auschwitz ?Dette usignerte innlegget ble skrevet av Aasen.p (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Berg fengsel. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jun. 2017 kl. 03:33 (CEST)[svar]