Diskusjon:Bosniere i Norge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mye som ikke stemmer i denne teksten ! Og bosniere skal ikke bli kalt innvandrere , de er flyktninger! innvandrere kommer pga. jobb osv! Bosniere har FLYKTET fra sitt land ufrivillig, fordi det ble krig ! dette er en stor forskjell ! ikke bra skrevet dette her!Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.208.150.161 (diskusjon · bidrag) 1. des 2008 kl. 21:21 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

I henhold til den gjengse «statistikkmetoden» som brukes i slike oversikter, kalles alle grupperinger som kommer inn i et land og blir der rimelig lenge for innvandrere uansett årsak. Det er OK å påpeke, slik det allerede står, at de fleste fra Bosnia var flyktninger. Men å kalle dem for annet enn det samme som andre statistiske grupperinger og så blande tall, er like ufaglig som å definere pi til 3,1. (Andre grupper kom primært som asylsøkere eller med blandingsbakgrunner, men teller nå som innvandret.)
Din definisjon av innvandrer er for snever, og dekker bare arbeidsinnvandring. Det går nok bra å lage statistikk på den måten, men det er ikke det som er vanlig i sammenhenger som denne, og det er heller ikke det som står beskrevet i artikkelen. Bjørn som tegner 1. des 2008 kl. 21:46 (CET)

Bosnjaker og andre bosniere[rediger kilde]

Det hadde vært interessant om artikkelen nevnte hvor stor andel av de med bosnisk opprinnelse i Norge som er bosnjaker (og hvor mange som er serbiske bosniere og kroatiske bosniere). Siden artikkelen hevder at «ekteskap blant bosniere inngås i stor grad med andre norsk-bosniere» vil jeg tippe at størstedelen av bosnierne i Norge er bosnjaker (siden det er liten grunn til at folk i Norge med bakgrunn fra Republika Srpska i stor grad skulle velge partnere med bakgrunn fra forbundsrepublikken Bosnia-Hercegovina fremfor partnere fra Republikken Serbia). Men det finnes vel neppe noen statistikk på dette, så det er vanskelig å si noe sikkert. —Kjetil_r 2. des 2008 kl. 12:03 (CET)