Diskusjon:Byregioner i Norge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting i februar 2009, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Det refereres til ti byregioner i Norge'. De er Mjøsa, Drammen, Glomma, Tønsberg, Grenland, Larvik/Sandefjord, Haugesund, Ålesund, Moss, og Bodø, med en samlet befolkning på rundt 979 000 mennesker.

Videre henvises det til : Stor-Mjøsa - Stor-Drammen - Stor-Glomma - Stor-Tønsberg - Stor-Grenland - Stor-Larvik/Sandefjord Stor-Haugesund - Stor-Ålesund - Stor-Moss og Stor-Bodø.

Såvidt jeg kan se peker INGEN av de oppgitte lenkene til by-regioner - de viser til elver, sjøer og byer. Her behøves en opprydding! TorSch 1. feb 2009 kl. 20:49 (CET)

Fint om artikkelen kan få kilder, så det kommer bedre frem hva dette er. Er det en engangsrapport, hva brukes den til, har "klassifiseringene" betydning, osv.? Btd 2. feb 2009 kl. 09:32 (CET)

Kilden nevner ikke "metropolregioner" og samsvarer ikke med resten av artikkelen heller, så jeg fjernet tabellen. Den kan ev. settes tilbake hvis det finnes referanser. Btd 16. feb 2009 kl. 16:22 (CET)

Artikkelen bør hete Byregioner i Norge, omdirigering fra Storbyregioner i Norge. Henvisningene bør gå til egne artikler om de ulike norske byregionene, som de engelske artiklene. Vi må tåle noen røde lenker en stund. krg 30. mai 2009 kl. 01:25 (CEST)[svar]

Siden det baseres på en enkelt kilde kan kanskje flytting til Storbymeldingen være et alternativ? Btd 30. mai 2009 kl. 10:24 (CEST)[svar]
Byregion er et begrep innen samfunnsgeografi, og det finnes helt sikkert flere kilder å bygge på. Det finnes byregioner over alt hvor det er byer. Der byregionen er svært liten blir den lite interessant som analysebegrep. Det kan gjerne lages oppslagsord som storbymeldingen, men det vil være for å presentere de politiske hensiktene med denne stortingsmeldingen. krg 1. jun 2009 kl. 22:55 (CEST)

Vennligst ikke lag henvisninger til tettstedene, f.eks. Stavanger/Sandnes. Tettsted og byregion er ikke det samme! krg 4. jun 2009 kl. 00:41 (CEST)

Denne artikkelen dreier seg om byregioner og storbyregioner i Norge; og jeg antar at det kan være interessant å lage artikler om hver enkelt av disse byregionene. Byregionene er funksjonelle geografiske enheter, ikke formelle administrative enheter. Derfor Bergensregionen - ikke Bergen og omegn. Byregion-begrepet i samfunnsgeografi er fenomenet, artiklet handler om dette fenomenet på norsk grunn, og de konkrete fakta er de enkelte byregionene i Norge. Storbymeldingen er en av de kilder som finnes, men byregioner er i stadig endring og utvikling, og det finnes mange metoder for å avgrense dem. Altså formelt samarbeid i en byregion er bare ett tema i hver byregion. krg 9. jan 2010 kl. 01:14 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Byregioner i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jun. 2017 kl. 14:58 (CEST)[svar]