Diskusjon:George Harrison

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel George Harrison er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Artikkelen George Harrison er en del av underprosjektet Rock, som jobber med å forbedre Rock-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
God artikkel AA Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på Rockeartikler på AA-nivå på kvalitetsskalaen.
Høy Denne artikkelen er av høy prioritet innen sitt emne.
Wikipedia George Harrison har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 36, 2019.

Språkvask[rediger kilde]

Jeg har tillatt meg å drive litt språkvasking, noen presiseringer og noen smårettinger i oversettelsen av artikkelen. Jeg er ikke helt ferdig. Det er glimrende at noen påtar seg den store jobben det er å oversette disse lange Beatles-artiklene, og mine bidrag må bare ses på som litt dugnadsinnsats.

Jeg har byttet ut "førstegitar" med "sologitar". I den grad vi har noen norsk rock-terminologi, er det helt eller delvis engelske begreper som dominerer, og jeg har aldri støtt på ordet "førstegitar" blant noen norske rockmusikere eller -entusiaster. Jeg er også tilbøyelig til å bruke ordet "låt" framfor "sang". Det er i det minste et ekte norsk ord. "Komposisjon" er også et alternativ, men virker av og til noe pretensiøst , særlig når det brukes om temmelig enkle "trudelutter". (Og slike fins det jo en del av blant Beatles' låter.) Jeg føler også av og til trang til å bytte ut et begrep som "å synge førstestemme" med å "synge hovedvokal", men slike grep kan kanskje bli for sjargongpreget, så jeg har greid å motstå fristelsen. Hører gjerne innspill på hva slags begreper man bør bruke om rockmusikk.

Et problem som stadig vender tilbake, er den kronglete engelske setningsbygningen, med et utall bisetninger og setningsledd. Det skal eda en del innsats til før språkføringa framstår som ordentlig norsk, men man er da i alle fall på rett kurs :)--Bodwin 18. mai 2006 kl.03:20 (UTC)


Referanseløs[rediger kilde]

Fjernet mal som var plassert uten videre antydning til hvilke utsagn som trenger referanse. Noorse 27. apr 2008 kl. 10:00 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen George Harrison. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 01:27 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen George Harrison. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. sep. 2017 kl. 02:58 (CEST)[svar]