Diskusjon:Hellighetsbevegelsen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Her var det mye rart - hellighetsbevegelsen ... "ligner mye på pinsebevegelsen." Sannheten er at pinsesbevegelsen har vokst ut av hellighetsbevegelsen. Eneste forskjell var omtolningen av uttrykket "dåp i Den Hellige Ånd" og at tungetale ble gjort til kriterium for å vite at man hadde opplevd "åndsdåpen".

"Det var en vanlig oppfatning de første årene..." Dette forble oppfatningen innen den metodistiske fløy av bevegelsen (bevegelsens desidert største undergruppe". "Tungetalen var ikke spesielt vektlagt." Finnes det graderinger av understatements? "Kjente predikanter var..." Definitivt, men disse var først og fremst vekkelsespredikanter. De bifalt hellighetsbudskapet, men var ikke blant dem som preget bevegelsen mest. "Særlig metodister og baptister..." Absolutt noen få baptister, men på ingen måte i særklasse. "Oberlin-fløyen" av hellighetsbevegelsen konsentrerte seg om kongregasjonalister og presbyterianere.
Usignert innlegg av 84.48.118.78 4. april 2007 kl. 16:47

Hei, du har nok rett i det du skriver, skal gjøre et forsøk på å rydde opp. Jeg har i grunn ikke så mye greie på denne historien. Har kun tilfeldige kilder med noen bruddstykker, derfor er det nok mangler ved artiklen.
Det er fint om du kunne bidra mer på wikipedia. Det er sterkt å anbefale å logge på med et brukernavn. Det er svært enkelt og du kan være helt annonym, om du ønsker det. -- beste hilsen Halvard 5. apr 2007 kl. 05:57 (CEST)