Diskusjon:Iron Maiden

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Iron Maiden er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Artikkelen Iron Maiden er en del av underprosjektet Heavy metal, som jobber med å forbedre heavy metal-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
Anbefalt artikkel AA Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på anbefalt-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.
Artikkelen Iron Maiden er en del av underprosjektet Rock, som jobber med å forbedre Rock-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
God artikkel AA Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på Rockeartikler på AA-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.


Jernjomfru[rediger kilde]

Er det noen grunn til at denne ikke ligger på Iron Maiden? Einar Myre 18. nov 2004 kl.17:09 (UTC)

Tviler på det. Flytt den, du. --Duffman 18. nov 2004 kl.17:11 (UTC)
Ok, gjort. Einar Myre 18. nov 2004 kl.18:26 (UTC)
Helt og holdent min feil, da jeg tenkte engelsk et øyeblikk (og ville ha rom for en pekerside til f.eks. torturinstrumentet Iron maiden, som kalles jernjomfru på norsk). :) --Toreau 18. nov 2004 kl.20:36 (UTC)

Innholder ser ut til å forekomme to ganger. --Jpfagerback 22. mai 2005 kl.18:16 (UTC)

Død lenke[rediger kilde]

Under automatisk robotkjøring blei det oppdaga at følgende eksterne lenke var ødelagt. Vennligst sjekk om lenka faktisk er ødelagt, og fiks eller fjern den om det er tilfellet. Les mer…

JhsBot * 21. mai 2006 kl.11:12 (UTC)

Forskjeller fra den engelske versjonen[rediger kilde]

Leste nettopp gjennom artikkelen, kjempebra! Men det er en del forskjeller fra den engelske versjonen, bl.a. påstår den engelske versjonen at bandet ble grunnlagt 1975, her står det 1976. Hva er rett?

mvh, Børre

Hvis du ser på history-seksjonen så kan du se at dette har vært redigert før av Toreau. Han ville tydeligvis at det skulle stå 1975. Får ikke sjekket metal-archives nå siden det er nede. Her er Toreau sitt history-grunnlag: "Mulig bandet ble dannet i 1976, men "ting begynte å skje" da Harris og Murray møttes i 1975, jfr. engelsk Wikipedia." GoogleMe 22. jun 2006 kl.14:52 (UTC

Maiden ble grunnlagt i Mai 1975 :)

Nei. GoogleMe 19. mai 2007 kl. 07:23 (CEST)[svar]

Hollywood Walk of Fame[rediger kilde]

Stjerne på Hollywood Walk of Fame:Iron Maiden: Jeg fant opplysningen om på den norske listen; Liste over stjerner på Hollywood Walk of Fame som er kopiert fra engelsk wikipedia. Jeg her prøvd å finne ut om Iron Maiden har en stjerne, men er sikker på at de ikke har det. De står ikke på engelsk wikipedia lenger og ikke på; website. Men de står på listene til fransk, italiensk og finsk wikipedia. Jeg fjerner teksten og oppføringen på listen inntil det er klarlagt om de har/ikke har en stjerne! LoneStar 28. sep 2006 kl. 06:48 (UTC)

Jeg har oppdatert artikkelen med korrekt informasjon (og referanser). Bra du følger med! :) –Toreau 28. sep 2006 kl. 09:55 (UTC)

Jeg ser at det er veldig få bilder i denne artikkelen. Jeg har en dvd av lagingen av A Matter of life and Death. Jeg kan klippe ut ett bilde av hver av medlemmene i bandet hvis det er greit?

Sataniske beskyldninger[rediger kilde]

Denne delen er rett og slett veldig dårlig. For det første har den ingen kildehenvisninger, noe forsåvidt ikke resten av artikkelen har heller. For det andre, og det er her det virkelgig skurrer, virker det på artikkelen som om en gruppe kristne skulle ha autoritet til å kunne ødelegge alle platene til IM og OO. Dette er selfølgelig det reneste tøv. Det er mer riktig å si at små grupperinger av kristne mente at dette skulle gjøres. Neste punkt, om bilulykken, bærer preg av å være en vandrehistorie. Om den er sann, forklarer det ikke hvorfor dette blir nevnt under "sataniske beskyldninger". Kjørte mannen på disse kirkegjengerene med vilje? Hva er det det blir forsøkt å si her? Enten bør man si at mannen var involvert i en trafikkulykke, eller må man forklare hvorfor det er nødvendig å si at det var "kirkegjengere" han koliderte med. (Koliderte de, foresten?) Og hva betyr det at de er kirkegjengere? Var de på veg til eller fra kirken, eller var det folk som vanligvis brukte å gå i kirken, men denne dagen var ute på en helt vanlig kjøretur en torsdags ettermiddag? På en måte passer det at dette står under en overskrift som heter "myter", for på meg virker det som om dette er spesiallaget for å spre myter om konflikter mellom kristne og IM.3s 30. des 2006 kl. 18:15 (CET)

Alt dette, og mer til, er beskrevet i offisielle biografier om Iron Maiden. Beklageligvis hadde jeg ikke, og har enda ikke, tilgang til disse bøkene slik at jeg kan referere til sidetall etc. Historiene er i tillegg referert til flere ganger opp gjennom historien (jeg vedlikeholdt FAQ-en til Iron Maiden på 1990-tallet, hvor de også var dokumentert), så om de ikke hadde stemt, ville Iron Maiden gått ut offentlig og avkreftet det hele. – Toreau 30. des 2006 kl. 20:21 (CET)
Om det stemmer eller ikke er forsåvidt ikke det viktigste. Poenget mitt var og er at det fremstår meget lite seriøst å føye til ordet "kirkegjengere" i avsnittet om ulykken, og at språkbruken når det er snakk om reaksjoner i USA gir uttrykk for at disse gruppene hadde sankjsonsmiddler til å gjennomføre en destruksjon av alle disse platene. Det hadde de selvsagt ikke. En kan derfor ikke si at de "bestemte" at platene skulle ødelegges. Man kan derimot si at de ville det eller oppfordret til det. Ingen kristne grupper i USA har noengang hatt en slik makt som det denne artikkelen tillegger dem.
Selvfølgelig er det viktig hvorvidt det stemmer eller ikke?! Jeg har nå endret ordlyden, slik at den peker spesifikt på en eller flere religiøse personer. Jeg har i tillegg endret ordlyden rundt det med at en gruppe kristne bestemte å ødelegge alle bandets album. – Toreau 30. des 2006 kl. 21:50 (CET)
Jeg har i tillegg store problemer med å se hvorfor en trafikkulykke/uhell der skaden kom på under 7000nkr fortjener å være med i en IM artikkel. Om IM liker å skryte av at de kjører ned "kirkegjengere", eller hva i all verden som skal være ment med dette avsnittet, på sin FAQ får være en sak for dem. At Wikipedia skal ha det med i sin artikkel er noe helt annet, da det ikke har noe som helst med bandet og musikken som sådan å gjøre. Skal det stå her bør hvertfall ordet "kirkegjengere" enten slettes eller forklares. Hvorfor er det så viktig at dette var kirkegjengere, og som jeg sa i forrige innlegg; hva betyr det at de var krikegjengere? 3s 30. des 2006 kl. 21:13 (CET)
Jeg synes det er relevant å ha med, fordi det er en viktig del av historien til bandet. Kall det «trivia», om du vil. Det har uansett både med bandets historie og musikken å gjøre. At begrepet «kirkegjengere» er blitt brukt, er fordi jeg oversatte fra et avsnitt i en av biografiene hvor det ble henvist til «church goers». Ordlyden er som sagt endret. – Toreau 30. des 2006 kl. 21:50 (CET)
Oppdatering: Jeg har nå lagt til en referanse til et PDF-dokument som inneholder et intervju med Steve Harris. Han omtaler personen som var involvert i ulykken som some sort of religious fanatic. Jeg vil anta at «kirkegjenger» tross alt hørtes bedre ut? ;) – Toreau 30. des 2006 kl. 22:30 (CET)
Ordlyden i begge avsnitt er nå brukbar, ja. Det hindrer fremdeles ikke at avsnittet om bilulykken virker utrolog malplasert. Du kaller det viktig, men det kjøreferdighetene til produsenten deres kan vel knapt sies å ha perifær interesse en gang. Og hvordan i all verden kan du mene at det har noe med musikken deres å gjøre? Ødela han alle mastertapene til den neste platen?
Jeg kaller det ikke viktig; jeg kaller det relevant. Det er band-historikk, og det har relevans til dyrets tall. Det er mye informasjon i et encyklopedi som ikke er viktig, noe som differensierer det fra et leksikon. Jeg har også tenkte å inkludere mer informasjon rundt innspillingen av The Number of the Beast, jfr. informasjonen som er å finne i nevnte intervju. Jeg synes det er relevant, og nyttig å vite, og at du synes det er malplassert er egentlig ikke mitt eller noen andres problem. Poenget er at informasjonen er riktig og sann. – Toreau 31. des 2006 kl. 00:19 (CET)
Jeg siterer: "Jeg synes det er relevant å ha med, fordi det er en viktig del av historien til bandet." Hvordan du får dette til å bety at du ikke kaller det viktig er vanskelig å se. At dette avsnittet virker malplasert er ikke ditt problem, helt riktig. Det er WP sitt problem, da det gir et intrykk av at den minste lille filleting er av interesse så lenge den hender med folk som har gjort seg bemerket på ulike måter. Skriver man om musikk bør bare det som har med musikken være med, skriver man om motorer bør bare det som har med motorer være med.3s 31. des 2006 kl. 00:49 (CET)
At du velger å oversette "religious fanatic" med kirkegjenger sier vel ikke så rent lite om engelskkunnskapene dine. Det er ikke en gang noe i ordene som tilsier at det er en kristen det er snakk om. Det skinner fremdeles klart og tydelig gjennom at enten forfatter av artikkelen på WP (Du) eller IM ønsker å konstruere en stor konflikt mellom IM og kristne. At en da må ty til bilulykker og dårlig (les:feil) oversetting av engelsk til norsk for å få den ønskede effekten viser vel klart og tydelig at dette ikke er noe som er wikipedia verdig. 3s 30. des 2006 kl. 23:55 (CET)
Oversettingen stammer fra en av de biografiske bøkene, hvor det som sagt ble omtalt som «church goer(s)». Akkurat dét er utrolig uinteressant akkurat nå. At du påstår at Steve Harris lyver i intervjuet, får du ta på din egen kappe. Iron Maiden har aldri ønsket noen konflikt med de kristne; en del kristne har imidlertid klarte å lage en «konflikt» ut av ingenting. La meg minne deg på om at Iron Maiden henviser til kristendommen i utrolig mange av sine låter, og at trommeslageren er en «newborn christian». – Toreau 31. des 2006 kl. 00:19 (CET)
Hvor har jeg påstått at denne mannen lyver? Jeg har fra første stund sagt at denne historien kunne være sann, men at den bærer preg av å være en myte. At IM tydligvis har lagt stor vekt på denne ulykken, og også at det var religiøse involvert understreker at den blir brukt i imageskaping for bandet. En så liten filleting hadde aldri blitt dratt fram i lyset om det ikke var nettopp for å skape et vist bilde. At bandet ønsker å hause dette opp til å være noe viktig betyr ikke at det faktisk er noe viktig. Med mindre mannen kom opp med åpningsriffet i Fear of the Dark i det han kræsjet eller noe annet viktig musikalsk skjedde, har hendelsen null og niks med IM som band å gjøre. En bilulykke har relevans for et band om noen av medlemmene dør, instrumenter eller innspillinger blir ødelagt og lignende, ikke fordi produsenten velger å betale litt mer på en regning som i seg selv er så liten at den tilsier at hendelsen ikke har noen videre interesse.3s 31. des 2006 kl. 00:48 (CET)
Jeg tror vi avslutter der. Hvis du ikke klarer å påvise faktafeil, eller andre ting som bryter med Wikipedias retningslinjer, så beholdes artikkelen slik den er. – Toreau 31. des 2006 kl. 00:51 (CET)
Helt i orden. Jeg har ikke tenkt å gå inn og redigere på dette da jeg ikke har nok kunnskap om IM. jeg ville bare påpeke at det som stod på det aktuelle punktet var meget dårlig. Det værste er rettet opp nå. Det siste avsnittet kan være 100% rett uten at det betyr at det har noe som helst på wikipedia å gjøre, men jeg skal ikke være den som begynner med å ta det vekk. 3s 31. des 2006 kl. 00:57 (CET)
Det hadde vært fint om du kunne begrunnet hvorfor det ikke skal være med. Dette er «trivia», tilleggsinformasjon, som kan være nyttig, morsomt, whatever for mange. Dette er informasjon som de fleste biografiske verker velger å inkludere, og det er ingenting i veien for at slikt ikke kan inkluderes i Wikipedia. Iron Maiden hadde et problem overfor religiøse grupperinger på den tiden, og det med bilulykken og ødeleggelsen av albumene er med på å understøtte den saken. – Toreau 31. des 2006 kl. 01:02 (CET)
Jeg har da sagt mange ganger hvorfor jeg mener dette ikke har noe på WP å gjøre. Der er ikke relevant for musikken til IM at en produsent er dårlig til å kjøre bil. 3s 31. des 2006 kl. 01:05 (CET)
Hvor står det at han er dårlig til å kjøre bil? – Toreau 31. des 2006 kl. 01:13 (CET)
Det var en spissformulering der jeg prøvde å vise at bilkjøringen hans ikke har noe med IM å gjøre. Ingen ting annet. Nå gir vi oss. 3s 31. des 2006 kl. 01:19 (CET)

Mangler informasjon om eddie[rediger kilde]

bra artikkel om Iron Maiden, bare at da mangle ein "person" eller figur, og da e eddie som tross alt har vert iron maiden sin front figur siden deiras første album "Iron Maiden" kom ut. Han dukker opp på kvar gang under konsertane deiras, og er den figuren dei alltid brukar på albumane, og t skjorter o.l. så eg synst han burde vere nevnt i den artikkelen. Mvh sindre

Eddie har en egen artikkel som er linket til fra Iron Maiden sin artikkel. Han er også nevnt i det første avsnittet, så det er ikke så veldig vanskelig å finne ut noe om han. GoogleMe 7. jan 2007 kl. 13:48 (CET)

Historie-fiksing[rediger kilde]

Det må fikses litt på historien. I introduksjonen står det nå litt av det samme som under "begynnelsen". Det var jeg som la det til da, men jeg gadd ikke lese for å se om det var lagt til. Jeg var bare interessert i å fjerne feilinformasjonen om at Steve Harris og Dave Murray dannet bandet SAMMEN i MAI.GoogleMe 19. mai 2007 kl. 07:36 (CEST)[svar]

New Wave of British Heavy Metal[rediger kilde]

Virker som om noen sletter NWBHM hver gang jeg legger det til under sjangere på infoboks, hvis man er uenig i at de ikke hører hjemme i den sjangeren burde man vel ta det opp her?. Maiden hører faktisk til sjangeren, men hvis noen mener noe annet, så vær vennlig å ta det opp. Kissmad 4. jul 2007 kl. 01:08 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Iron Maiden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. sep. 2017 kl. 04:15 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Iron Maiden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. mar. 2021 kl. 16:10 (CET)[svar]