Diskusjon:Jakobsbakken

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sulitjelma 1953[rediger kilde]

I was working there in the mine. Are you interested in pictures? Do you have conections in Fauske ? Are you familiar with Sagmo and Hanken ? -- Gerdl 17. aug 2010 kl. 10:04 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jakobsbakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. jul. 2019 kl. 05:43 (CEST)[svar]

Artikkelens format per august 2019[rediger kilde]

Bruker Jakobsbakken har tilført mye bra til denne artikkelen, men dessverre er fremstillingen for mye reklamepreget. Spesielt avsnittet Jakobsbakken Mountain Resort er problematisk, men også andre deler av teksten.

Imidlertid er dette ikke vanskelig å omskrive slik slik at stilen blir mer som det forventes i et leksikon, se f.eks. Hvordan skrive bedre artikler. Ta gjerne kontakt med undertegnede for diskusjon/hjelp/forslag til omskrivning. Jeg har forståelse for at den skrivestilen vi bruker på Wikipedia er vanskelig for nye bidragsytere.

En annen ting er referanser, spesielt er det mye tekst i historiedelen som nå er uten referanser/kilder. Vennlig hilsen --Frankemann (diskusjon) 2. sep. 2019 kl. 19:58 (CEST)[svar]

Grunnen til at jeg valgte å skrive om Jakobsbakken Mountain Resort er fordi det er en viktig del av historien som skjer akkurat nå. I løpet av et par år kommer historien om Jakobsbakken til å bli endret til at nesten alle kjenner det som Jakobsbakken Mountain Resort. Da er det ekstremt viktig at vi forteller om historien som var, hvorfor Jakobsbakken er sånn som det er og om folkene som bodde der. De ekte historiene og ikke bare en kort notis om at det var gruvedrift der en gang i tiden og at misjonen overtok en stor bygningsmasse i 1968. Jeg mener at det er viktig at når folk søker opp Jakobsbakken i leksikon, så skal de få informajonen som de søker etter. Enten det er Jakobsbakken historie eller hva Jakobsbakken er akkurat nå. Jakobsbakken (diskusjon) 3. sep. 2019 kl. 20:50 (CEST)[svar]
Hei Jakobsbakken, og beklager litt sent svar, men onsdager driver jeg på med andre ting enn Wikipedia. Ja, selvsagt greit å skrive om Jakobsbakken Mountain Resort, men problemet her er måten det er beskrevet på. Ta en titt på velkomsthilsenen på din brukerside, der er det nevnt Wikipedias fem søyler. En av søylene er Nøytralt ståsted, en annen er Wikipedia er en encyklopedi med underkapitteletWikipedia er ikke et sted for egenreklame og spesielt avsnittet annonsering. Måten spesielt Jakobsbakken Mountain Resort er skrevet på er i for stor grad reklamepreget.
Den leksikalske tekstformen oppfattes som vanskelig, men la meg gi et eksempel eller forslag. Dette avsnittet:
Norges langrennslandslag har hatt oppstartssamlingen sin de siste to årene på Jakobsbakken.[1][2] Fjorårets sesong endte med tidenes mest suksessfulle VM der de tok samtlige gullmedaljer.[3] Langrennslaget trives så godt her på Jakobsbakken at de skal ha oppstartssamling her hvert år frem til OL i Beijing i 2022.[4] De fleste av løperne på landslaget kommer også til Sulitjelma for å gå Kobberløpet[5]. Her deltar blant andre Aleksandr Bolsjunov[6] og 1200 andre skiløpere. I Kobberløpet er Mona Mosti daglig leder og Thor Åge Jensen rennleder.
Norges langrennslandslag trives godt på Jakobsbakken. Foto: Mona Mosti
Da langrennslegenden Bjørn Dæhlie deltok på Kobberløpet i år, sa han til Avisa Nordland etter målgang at dette var det flotteste skirennet han noen sinne hadde gått.[7] På grunn av de fantastiske omgivelsene måtte han klype seg i armen da han gikk innover fjellet. Han uttalte også at da han våknet opp i Messa på Jakobsbakken var det som å våkne fra en drøm.
Fra Jakobsbakken kjører paret langrennsløyper som slynger seg mellom husene og totalt 30 kilometer innover fjellet.[8] Du kan faktisk gå alle de tretti kilometerne uten at du går i det samme sporet to ganger. Skiløypa går langs idylliske elver, med majestetisk utsikt og er akkurat passe kupert. Under fjorårets Kobberløp beskrev Martin Johnsrud Sundby løypene i Sulisfjellet som verdenscup-standard og vel så det.[9]
Kunne heller vært skrevet slik for å være mer nøytralt:
Norges langrennslandslag har hatt oppstartssamlingen sin de siste to årene på Jakobsbakken.[10][11] Fjorårets sesong endte med tidenes mest suksessfulle VM der de tok samtlige gullmedaljer.[12] Langrennslaget drev treningen på Jakobsbakken og vil ha oppstartssamling her hvert år frem til OL i Beijing i 2022.[13] De fleste av løperne på landslaget kommer også til Sulitjelma for å gå det tradisjonsrike Kobberløpet[14], sammen med blant andre Aleksandr Bolsjunov[15] og 1200 andre skiløpere. I Kobberløpet er Mona Mosti daglig leder og Thor Åge Jensen rennleder.
Norges langrennslandslag på Jakobsbakken.
Da langrennsløperen Bjørn Dæhlie deltok på Kobberløpet i 2019, sa han til Avisa Nordland etter målgang at dette var det flotteste skirennet han hadde gått.[16]
Fra Jakobsbakken prepareres langrennsløyper som slynger seg mellom husene og totalt 30 kilometer innover fjellet.[17] En kan gå alle de tretti kilometerne uten å gå i det samme spor to ganger. Skiløypa går langs elver, med utsikt til Sulitjelmafjellene og er passe kupert. Under fjorårets Kobberløp beskrev Martin Johnsrud Sundby løypene i Sulisfjellet som verdenscup-standard.[18]
Enda vil mange si at jeg bare har kommet med et forslag som er (nokså) nøytralt, ikke så leksikalsk som det bør være. Beklager om du tenker at vår skrivestil er kjedelig, men ta en titt på artikler som har fått status Utmerkede artikler eller Anbefalte artikler så vil du se at vi holder oss strengt til denne formen. Se f.eks. på Vikna som nøkternt og nøytralt omtaler næringslivet i kommunene. Denne artikkelen tror jeg for tiden er den beste geografiartikkelen og som vil brukes som forbilde.
Håper du ikke ble motløs av å høre dette, men jeg kan gjerne hjelpe. En annen ting er det som står i historiedelen, her er det få referanser, veldig bra om du kan sette inn kilder med fotnoter. I artikkelen jeg har skrevet om Sulitjelma gruver er det er det en litteraturliste som kanskje kan være til nytte.
PS: Om du registrerer deg med e-post får du beskjed om nye endringer på denne og andre artikler som du har på overvåkningssiden din. Dessuten når noen skriver noe på diskusjonssiden.
Med vennlig hilsen --Frankemann (diskusjon) 5. sep. 2019 kl. 20:50 (CEST)[svar]
Den 2. oktober merket jeg artikkelen med mal som forteller at artikkelen er reklamepreget. De tingene som er omtalt over må rettes opp for at artikkelen passer inn i Wikipedia. Veldig fint om brukeren Jakobsbakken vil ta tak i teksten, eller så får jeg gjøre det en eller annen gang. Vennlig hilsen --Frankemann (diskusjon) 2. okt. 2019 kl. 21:17 (CEST)[svar]

@Frankemann: Jeg tok ut store mengder tekst som aldri kan bli leksikalsk, resten skrev jeg om til nøytral stil. Sjekk gjerne om det er OK slik. Vennlig hilsen Erik d.y. 3. apr. 2020 kl. 22:30 (CEST)[svar]

@Erik den yngre: Bra du tok dette arbeidet. Har sett gjennom endringene dine og synes det ser mye bedre ut nå! Vennlig hilsen --Frankemann (diskusjon) 4. apr. 2020 kl. 11:21 (CEST)[svar]

Referanser[rediger kilde]

  1. ^ «Verdens beste vil tilbake til Sulis». Saltenposten. 13.04.2019. 
  2. ^ «Johnsrud Sundby, Holund og Krüger skal legge grunnlaget for nok en gullsesong i Sulis». Bodø Nu. 08.03.2018. 
  3. ^ «Det var fullt opprør, men 8. mai ble det tatt grep». Aftenposten. 01.03.2019. 
  4. ^ «Verdens beste skilag på plass i Sulis». Saltenposten. 07.05.2019. 
  5. ^ «Prisnominasjoner til Kobberløpet - DÆHLIE: – Ikke sett maken». Langrenn.com. 06.05.2019. 
  6. ^ «Verdens beste distanseløper kommer til Kobberløpet». Saltenposten. 02.04.2019. 
  7. ^ «Bjørn Dæhlie hyller Kobberløpet: – Jeg er imponert, dette er en drøm». Avisa Nordland. 06.04.2019. 
  8. ^ «Strålende skiføre i Sulitjelma». Langrenn.com. 30.05.2017. 
  9. ^ «Martin vant Kobberløpet igjen. - Nå må folk få øynene opp for Sulis!». Saltenposten. 14.04.2018. 
  10. ^ «Verdens beste vil tilbake til Sulis». Saltenposten. 13.04.2019. 
  11. ^ «Johnsrud Sundby, Holund og Krüger skal legge grunnlaget for nok en gullsesong i Sulis». Bodø Nu. 08.03.2018. 
  12. ^ «Det var fullt opprør, men 8. mai ble det tatt grep». Aftenposten. 01.03.2019. 
  13. ^ «Verdens beste skilag på plass i Sulis». Saltenposten. 07.05.2019. 
  14. ^ «Prisnominasjoner til Kobberløpet - DÆHLIE: – Ikke sett maken». Langrenn.com. 06.05.2019. 
  15. ^ «Verdens beste distanseløper kommer til Kobberløpet». Saltenposten. 02.04.2019. 
  16. ^ «Bjørn Dæhlie hyller Kobberløpet: – Jeg er imponert, dette er en drøm». Avisa Nordland. 06.04.2019. 
  17. ^ «Strålende skiføre i Sulitjelma». Langrenn.com. 30.05.2017. 
  18. ^ «Martin vant Kobberløpet igjen. - Nå må folk få øynene opp for Sulis!». Saltenposten. 14.04.2018. 

Ordnet tilbakemelding[rediger kilde]

Hei, Frankemann. Nå har jeg endret på tilbakemeldingen fra deg. Tusen takk for konkret hjelp til å ordne artikkelen mer leksikalsk :)

Si gjerne fra hvis du har flere tilbakemeldinger.

Hilsen Jakobsbakken. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Jakobsbakken (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei Jakobsbakken, beklager litt sent svar her, vanligvis svarer jeg i løpet av dagen, men i det iste har jeg vært litt opptatt. Ser at du har endret teksten og redusert en del på den reklamepregede beskrivelsen. Jeg hjelper gjerne mer, men kan du ikke sette tilbake de referansene slik som de var tidligere? De fotnotene som er satt inn i avsnittet Norges langrennslandslag på Jakobsbakken vil ikke fungere.
Som sakt over synes jeg du skal ta en titt på artikkelen Vikna. Den følger malen for hvordan en artikkel om et sted skal skrives på en forbilledlig måte. Har endret på første del av kapitelet Jakobsbakken Mountain Resort slik at det blir mer som vår leksikalske stil krever. Altså nøktern stil, objektive beskrivelser, etc. Det er unødvendig å nevne opp alle navnene på investorer og initiativtagere, de som er spesielt interessert kan lett finne artiklene du har brukt som referanse og lese videre der. Forsøk å endre resten av teksten mer i denne retningen.
Ser at du har talent for den spesielle skrivestilen som egner seg godt for reklame, vurder om du heller har et annet sted å benytte teksten som jeg har fjernet. Vennlig hilsen --Frankemann (diskusjon) 29. okt. 2019 kl. 19:12 (CET)[svar]
PS: Husk å signere innleggene dine. Husk også at du påkaller noens oppmerksomhet om du skriver [[Bruker:Frankemann|Frankemann]].

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jakobsbakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. des. 2023 kl. 19:14 (CET)[svar]