Diskusjon:Kirkevalget i Norge 2015

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Antall kandidater på listene gir feil bilde[rediger kilde]

Det ble kun valgt 77 representanter totalt i kirkevalget, 7 i hvert bispedømme. At det var 25 kandidater med liberalt syn og 7 med tradisjonelt syn i Nord Hålogaland (eksempel) er en veldig underlig ting å fremheve, for på den ene lista (ÅF) var alle liberale, mens på den andre lista var det en balanse av kandidater. Det betyr at teoretisk skulle balansepunktet vært på 75%, men fordi enkelte liberale trakk seg fra den balanserte lista ble den mer konservativ - noe som egentlig er en forutsetning for et demokratisk valg. I tillegg var listene ikke like lange - så selv om informasjonen er korrekt er det en underlig og nokså irrelevant parameter å fremheve.(?)

I 2015 ble noen kandidater valgt indirekte, som gjorde det mulig å korrigere for geografi, kjønn og alder i runde to, noe som ble gjort. Dette skiller kirkevalget 2015 fra politiske valg - "fanesaken" og høyre-venstre er ikke det eneste som betyr noe.

Jeg bytter ut listen over kandidater med resultatet av valget, som jeg anser som mye mindre misvisende og sannsynligvis det leserne er interessert i.

Markuswestermoen (diskusjon) 3. mai 2024 kl. 12:02 (CEST)[svar]