Diskusjon:Kokestokk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne siden kan slettes! Jeg har tatt hele innholdet inn under ÅkertrommelHlyngh 26. sep 2007 kl. 19:55 (CEST). Det må være uheldig å ha to artikler om tilsvarende redskaper der det ene er en videreutvikling av den andre.

Det er jeg uenig i. Det er ingen problemer med å ha to artikler om to forskjellige fenomener, selv om det ene er en videreutvikling av det andre. Hvis man skulle følge den logikken kunne man legge karjol inn under personbil og bukk og geit i betydningen tømmerdoning inn under lassbærer eller tømmerbil. Kokestokken er lagd hovedsakelig i tre og veier kanskje 50 kg, mens en moderne diger ringtrommel kan veie mange tonn, er lagd i metall og har flere funksjoner enn det kokestokken hadde. Ja, det er en videreutvikling, men det blir ikke riktig å sette den inn under åkertrommel, like lite som det blir riktig å sette beskrivelsen av en karjol inn under artikkelen Audi A6. Under Åkertrommel bør det derfor stå en en seksjon Se også, hvor Kokestokk hører hjemme. Man tar ikke hele artikler og limer innholdet inn i en artikkel selv om det ene er en videreutvikling av det andre. mvh, Apple farmer 26. sep 2007 kl. 22:51 (CEST)

Jeg er fremdeles sterkt uenig i dette. Særlig bør navnet "kokestokk" revurderes ut fra at det er en mengde navn på de fleste redskaper ut fra hvilken landsdel man befinner seg i. På Helgeland kalles sammeredskapet en Rullstokk, noe som er et mye mer beskrivende navn. Rullstokken ble også brukt som traktorredskap før de moderne åkertromlene ble vanlige. Vekt er en heller dårlig argumentasjon, da åkertromler varierer sterkt i vekt, og at de økte i vekt da traktoren kom. Hestens trekkraft var begrenset og dette ville automatisk begrense vekten. tenk også litt på at plog er en plog uansett om den sitter bak en hest eller bak en traktor, og det samme med harv, potetsetter, -opptaker, slåmaskin og mange fler. Å sammeligne det med bil og Karjol er totalt bak mål, da begge deler går under samlebetegnelsen vogn. Hlyngh 30. nov 2007 kl. 23:42 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kokestokk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 22:47 (CEST)[svar]