Diskusjon:Kovalent binding

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flyttet hit fra Elektronparbinding (kan kansje flettes med artikkelen):

Enkel beskrivelse: Elektronparbinding; kjemisk binding mellom to atomer, der atomene deler ett, to eller tre elektronpar mellom seg, slik at åtte-regelen (s.d.) blir oppfylt

Innføring: Hydrogengass (H) er blant annet brukt som drivstoff i raketter. Hydrogengass består av to hydrogenatomer (J) med ett elektron hver. Disse to hydrogenatomene har bundet seg sammen for å oppfylle åtte-regelen. To hydrogenatomer som har bundet seg sammen, dannet et hydrogenmolekyl.

Hydrogenatomene deler da de to elektronene. Da vil begge få fylt sitt skall med elektroner. De to elektronene som hydrogenatomene deler, binder de to hydrogenatomene sammen. Vi kaller denne bindingen en elektronparbinding.

BjørnN 23. nov 2006 kl. 19:14 (CET)

Jeg skrev for noen uker siden artikkelen om dipolarhet. Det er mulig jeg tar feil (isåfall må den artikkelen rettes), men er ikke vann et dipolt molekyl, eller er kanskje de to det samme (polar og dipolar)? Er det det samme, forseslår jeg at dette rettes i denne artikkelen. Har jeg misforstått, må dipolar-artikkelen rettes (og muligens flyttes).

Chrtsta 19. des 2006 kl. 22:17 (CET)