Diskusjon:Liste over store norske datatreff

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting den 23. mai 2012, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Har startet en liste over LAN som Bruker:Tom-ass foreslo. Vi får bli enig om kriteriene, men jeg har bare startet.--Harry Wad (HTM) 12. feb 2008 kl. 02:23 (CET)


Medvirkende[rediger kilde]

Trenger hjelp med antall medvirkende, mener at det bør inn på alle.--Harry Wad (HTM) 12. feb 2008 kl. 03:32 (CET)

  • Skal dem ha en plass på Wikipedia, bør vi vel ha et visst minstemål for deltagere. Både for å ha egne artikkler og for å stå på denne lista. Men jeg har ingen forslag på antall. --Tom-ass 12. feb 2008 kl. 17:21 (CET)
Muligens 300 for lista og over 700 for en artikkel, 300 medvirkende er stort i Norge. De som utmerker seg på andre måter kan jo også komme på lista eller ha en egen artikkel. Som første offisielle LAN, eller LAN for blinde eller pensjonister og lignende. Dette er bare tanker. --Harry Wad (HTM) 12. feb 2008 kl. 17:30 (CET)

Notabilitet[rediger kilde]

Navnet på listen blir litt feil. Størrelsen har ikke alltid noe å si, men er ofte en indikasjon. Slik listen er i dag, finnes det en masse treff som ikke kan komme i kategorien "store datatreff". De som hører hjemme i listen/kategorien er også blant de som er notable nok til å ha egen artikkel. --Futti 13. feb 2008 kl. 15:09 (CET)

Vanskelig med navn på slike lister, men jeg skrev i listen «liste over de store og/eller viktige». Om noen har et godt forslag til et bra navn så kan vi bare flytte den. Uansett så er det ikke så mange som er notable i Norge. --Harry Wad (HTM) 13. feb 2008 kl. 15:14 (CET)
Har lagt til denne setningen i skjult tekst: Samlingene i listen bør ha nådd 300 deltagere eller vært aktive i 5 år og nådd 200 deltagere. Demopartyer har lavere krav.--Kristoffer hh (diskusjon) 11. feb. 2015 kl. 21:22 (CET)[svar]

Rusfritt?[rediger kilde]

Er det ikke litt unødvendig å nevne rusfritt på noen av disse datatreffene? Det virker nesten som om det ikke gjelder alle. Feks, det ser ut som om TG ikke er rusfritt. Men det er det jo. Jeg foreslår vi bare fjerner dette ordet, og andre ting som er felles for alle datatreffene.

--Vedlikeh0ld 25. apr 2011 kl. 23:30 (CEST)

Hvem skal med?[rediger kilde]

Det føyes stadig til nye og mer eller mindre ukjente og små datatreff i listen. Listen er i all hovedsak uten referanser. Da listen ble slettenominert i 2012, se Wikipedia:Sletting/Liste over store norske datatreff, ble den ryddet for ikke relevante datatreff og det ser ut til å være enighet om minimum 300 deltagere samt en viss alder for å bli inkludert. Det ble imidlertid ikke skrevet noe i ingressen.
- Jeg har også forsøkt å se etter noen av disse treffene i norske aviser på web og papir i Retriever Norge og fant noen ganske få treff på flere. Jeg synes nok at en viss offentlig interesse i form av omtale i norske medier også bør være med. Dette ikke minst for å kunne dokumentere påstander om antall deltagere med videre. Det er vanskelig å tallfeste pressedekning, men det bør dreie seg om omtaler av arrangementet og ikke en omtale av en mange arrangementer samt at omtalene bør ha en viss størrelse. 2-5 treff i lister eller korte artikler bør ikke være nok.
- Denne listen skal heller ikke brukes til å lansere forholdsvis nye treff og treffene bør ha eksistert og vært kjente i minst 3 år.
- Videre har vi som generell regel at opplysninger som mangler pålitelige referanser kan fjernes og at her bør vi være konsekvente med å gjøre det.
- Det er på tide å gjøre ingressen klar og jeg foreslår at vi tar inn i ingressen:
- «I denne listen står norske datatreff som har eksistert i minimum 3 år, hatt minst 300 deltagere i 3 år og som er kjent ved dekning i norsk presse.»
- I tillegg kan vi kanskje skrive noe om hvem som kan vurderes for å få egen artikkel: «For datatreff med mer enn 1000 deltagere i 5 år eller mer kan det vurderes om datatreffet skal ha egen artikkel.» og kan vi skrive «se diskusjonssiden for mer informasjon.»? Hadde vi kanskje fått folk til å bruke diskusjonssiden til å spørre om et datatreff skal med og diskutere det her.
- Tar vi dette inn i ingressen har vi et bedre grunnlag for å rydde når det gjøres redigeringer i listen og vi forhindrer at folk i god tro gjør tillegg i listen fordi de ikke har lest slettediskusjonen det lenkes til på denne diskusjonssiden. Uklare kriterier for hvem som skal med i listen skaper bare skuffelser. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 2. nov. 2019 kl. 14:03 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over store norske datatreff. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. jul. 2023 kl. 08:04 (CEST)[svar]