Diskusjon:Luger

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dersom betegnelsen Luger ikke er korrekt, burde artikkelen flyttes til riktig navn, og beholde en omdirigering fra «Luger». Jeg ser tysk bruker Pistole 08, mens en rekke andre språk bruker Luger P08. Foreslår at vi følger tysk wp og flytter Pistole 08 og med omdirigering kanskje også fra Parabellum pistol. Synspunkter ? PaulVIF 4. nov 2011 kl. 12:18 (CET)

Jeg har inntrykk av at det er mest vanlig å bruke betegnelsen Luger på denne pistolen på norsk. Har antagelig sammenheng med at ganske mange av disse ble igjen her i landet etter at ww2 var over. Mulig at KEN har mer informasjon fra samlermiljøet? mvh, --Apple farmer 4. nov 2011 kl. 12:27 (CET)
Luger er det ordet som forbindes mest med dette våpenet verden over, og dermed bør ifølge våre regler være det oppslagsordet det bør ligge på. Tilogmed innen Norges eneste godkjente samlerorganisasjon for våpen (Norsk Våpenhistorisk Selskap) brukes betegnelsen «Luger», på lik linje som i resten av verden. Også i litteraturen omtales våpenet som «Luger». På Amazon.com på bok-søk har «Pistole 08» 29 treff, mens «Luger» har 616 treff.
Jeg endrer teksten i artikkelen, fordi det er ikke ukorrekt at den kalles Luger, det er helt korrekt at den kalles det. At den heter det, der riktignok ikke korrekt, men det er heller ikke det som påstås, det påstås at den kalles Luger. --KEN 4. nov 2011 kl. 18:37 (CET)
Nå er teksten korrekt, og jeg mener som sagt at den bør ligge på Luger, fordi det er det mest brukte, og det navnet som best forbindes med våpenet. Jeg har forresten to stk Lugere selv, en fra hver verdenskrig. Lugere var forøvrig blant de mest ettersøkte suvenirobjektet blant amerikanske soldater i Europa i 1945, og de ville ha «LUGER», ikke «Parabellum-Pistole» --KEN 4. nov 2011 kl. 18:53 (CET)

Fint. Nå er det mer samsvar mellom artikkelteksten og artikkelnavnet. PaulVIF 4. nov 2011 kl. 19:22 (CET)