Diskusjon:Mo kirke (Nord-Odal)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvorfor er opprinnelig målform endret i denne artikkelen? Endringene utført av Siffuor er ikke store nok til å tilsi endring til raddismål. 85.165.116.219 31. des 2012 kl. 23:42 (CET)

Jeg har sett litt gjennom historikken, og Siffuor Kuzmuus har da jobbet mye med artikkelen. Den var jo ikke akkurat på riksmål før vedkommendes første bidrag heller. Har du noen klare eksempler hvor målform ble endret bare for å endre målform? Alt jeg finner er at kirken ble endret til kirka i infoboksen, men dette gjorde det bare i samsvar med hunkjønnsformen brukt fra før i selve teksten. Ters (diskusjon) 31. des 2012 kl. 23:59 (CET)
Jeg ble ikke klok på hvem her som støtter hvilken målform, men spiller egentlig ikke så stor rolle. Ut fra det jeg kan se fra historikken, er bokmål målformen som er brukt ved opprettelse og tidligere redigeringer (en enslig hunkjønnsartikkel er vel et noe tynt grunnlag for å tilskrive at artikkelen var ment skrevet på riksmål). Kommentar fra bruker Siffuor tyder på at det var et bevisst bytte fra bokmål til riksmål. Artikkelen er kort, så kan heller ikke se at det skulle være lagt så mye arbeid i artikkelen av noen enkeltbrukere at endring av målform skulle kunne forsvares. Når det er sagt, mener jeg at målform ikke skal byttes uten at det foreligger bred konsensus for dette, og mener dette er naturlig, men ikke avgjørende uten konsensus, for artikler hvor enkeltbrukere har lagt ned mye arbeid, som i potensielle AA-artikler, eller i artikler som språkpolitisk har en naturlig tilknytning til en av målformene. Grrahnbahr (diskusjon) 1. jan 2013 kl. 05:56 (CET)