Diskusjon:Nepali

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen Nepali er del av underprosjektet Språk, som søker å øke antall artikler relatert til språk og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende språkartikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
B Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på B-nivå på kvalitetsskalaen.
Høy Denne artikkelen er av høy prioritet innen sitt emne.


Hvor mange snakker Nepali?[rediger kilde]

Som estimat for hvor mange som bruker Nepali var det på denne sida satt 35 millioner.

Så vidt jeg kan se, er det rein, ukritisk avskrift av den engelske Wikipediasida.

Den norske artikkelen forklarer hvorfor jeg mener dette tallet virker for høyt (som mange andre tall for språk i engelsk Wiki, se fx Esperanto!)

Jeg mener at når Ethnologue, som jeg betrakter som en mye mer pålitelig kilde, er nedi halvparten, er det på tide med en viss skepsis.

Jeg har derfor endra tallet til 20 - 25 millioner. Evt høyere tall her bør det vel i hvert fall argumenteres for?

Jeg syns at vår venn som redigerte inn den fine faktaboksen godt kunne kikke gjennom artikkelen han satte den inn i og lese hvilke tall som var brukt der, før vedkommende ukritisk skreiv av våre engelsktalenede kolleger.

med beste hexer Togrim 3. des 2006 kl. 20:23 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Nepali. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. nov. 2018 kl. 02:49 (CET)[svar]