Diskusjon:Nygårdshøyden

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Avgrensning av Nygårdshøyden[rediger kilde]

Sydneshaugen og Dragefjellet er ikke Nygårdshøyden eller Nygård, men Sydneshaugen og Dragefjellet nemlig Dette usignerte innlegget ble skrevet av 193.75.60.229 (diskusjon · bidrag) 16. nov 2009 kl. 09:11 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Men er det noen som har påstått at navnene er synonyme? - Soulkeeper 16. nov 2009 kl. 09:14 (CET)
Hei, jeg må slutte meg til ovenstående innlegg hvor det påpekes at Nygårdshøyden ikke er synonymt med hele høydedraget som her omtales, slik artikkelen gir inntrykk av. Som kjent er høydedraget inndelt i Florida i sør, Nygårdshøyden nord for dette, Sydneshaugen nord for dette igjen og Dragefjellet lengst i nord. De to sistnevnte tilhører strøket Sydnes, de to førstnevnte strøket Nygård. Nygårdshøyden er derfor avgrenset til den del av høyden som ligger mellom Florida og Sydneshaugen, det vil si strekningen mellom fysisk institutt i sør og Museplassen i nord. Mvh Lexicus 16. nov 2009 kl. 10:23 (CET)
Soulkeeper: Det er i og for seg ikke blitt påstått at navnene er synonyme, men snarere er Dragefjellet og Sydneshaugen blitt latt inngå i det som kalles Nygårdshøyden, mens det egentlig er slik som Lexicus ovenfor påviser, at Nygårdshøyden er sørligere og henregnes til strøket Nygård, Sydneshaugen nordligere og henregnes til Sydnes. 193.75.60.229 18. nov 2009 kl. 13:37 (CET) PS! Altså, det er en viktig forskjell! Dette usignerte innlegget ble skrevet av 193.75.60.229 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Betegnelsene "Sydneshaugen" og "Dragefjellet" brukes om de nordligste delene av Nygårdshøyden.Nygårdshøyden er en betegnelse for hele høydedraget fra Florida til jus-fakultetet. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.109.164.158 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

«Høyden» / «Nygårdshøyden»[rediger kilde]

Jeg snakket såvidt med noen bergensere, og slik jeg har forstått det så er det ikke noe klart svar på dette. Kan dette stemme? Og, eventuelt, kan vi lage en artikkel der vi både definerer hva som er grunnkretsen, område og denne uenigheten? – Kristian Vangen (d) 2. apr 2012 kl. 22:25 (CEST)

Jeg har inntrykk av at Sydneshaugen og Dragefjellet regnes som en del av Nygårdshøyden. --Odd Eivind (diskusjon) 29. sep 2012 kl. 12:58 (CEST)

Både Sydneshaugen og Dragefjellet refererer til opprinnelige terrengmessige høyder, atskilt av små søkk i terrenget. Utfylling og utbygging har jevnet ut det meste, slik at en nå kan bevege seg forholdsvis plant fra Nygårdsparken og til Dragefjellet skole. Om dette skal få konsekvenser i form av at Nygårdshøydebegrepet utvides er vel fortsatt et spørsmål for de innfødte. Jeg vil anta en viss motstand, siden det utgjør en radikal endring. I kjent Bergensstil, kan avklaring derfor tidligst forventes om noen tiår (my POV). ( ; --§D) --Bjørn som tegner (diskusjon) 29. sep 2012 kl. 13:29 (CEST)