Diskusjon:Politisk ledelse

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg mener bestemt at ikke ordfører eller fylkesordfører kan sies å være politisk ledeles i et fylke eller kommune. I de kommuner som har palametarisme med byråd utgjør byrådet på vegne av bystyret den politiske ledelsen.

Formannskapet i en kommune har ikke mandat utover bystyret eller kommunestyret eller kan fatte selvstendige vedtak som ikke må behandles av tilsvarende...Dette usignerte innlegget ble skrevet av Leif@auke.no (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Alle de organene som nevnes i denne artikkelen har mandat som kan tilbakekalles av det mandatgivende organet. Stortinget kan overprøve alle vedtak gjort i departement. Saken kan sees fra to sider: en språklig-praktisk, da vil vi se mange tilfeller av at uttrykket p.l. brukes om de ledende (blant) politikerne, og en forvaltningsrettslig, da vil vi se at både ordfører og formannskap har sitt eget myndighetsområde, som kommunestyret har gitt dem, eller som er gitt dem i særlov.
Foreløpig synes jeg likevel at artikkelen halter litt, tror den kan bli bedre, når den vet hvilken kontekst den skal forholde seg til. Så langt jeg vet, er ikke politisk ledelse noe entydig forvaltningsfaglig begrep. Derfor synes jeg artikkelen bør nøye seg med å gi en enkel definisjon først, og deretter gi en punktmerket liste over hva man oppfatter som p.l. i de enkelte typer etater og forvaltningsnivåer. MHaugen 6. jun 2006 kl.07:09 (UTC)