Diskusjon:Retorikk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Retorikk er en av de tre originale kunster i vestlig kultur." Denne påstanden henger i lufta. Hva var de to andre, og hvorfor er de originale i "vestlig kultur"? Jan R 25. jun 2006 kl.01:01 (UTC)

Det er en dårlig oversettelse. I den engelske står det «Rhetoric is one of the three original liberal arts or trivium (the other members are dialectic and grammar) in Western culture». Trivium – retorikk, dialektikk (logikk) og grammatikk – var innledningen på et universitetsstudium i middelalderen. Dette ble så fulgt av quadrivium – aritmetikk, geomatri, musikk og astronomi. Påstanden er egentlig helt uproblematisk, så lenge den skrives om slik at den blir forståelig for de som ikke har kjennskap til universitetssystemet i middelalderen (hvilket antagelig er langt de fleste lesere). Cnyborg 25. jun 2006 kl.01:13 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Retorikk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. apr. 2019 kl. 00:56 (CEST)[svar]