Diskusjon:Rossbarrieren

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen Rossbarrieren er del av underprosjektet Antarktis, som søker å øke antall artikler relatert til Antarktis og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
Start Denne artikkelen har av prosjektet blitt vurdert til å være på nivå start på kvalitetsskalaen. (Merk at prosjektets standarder kan avvike noe fra øvrige slike vurderinger på Wikipedia.)
Høy Denne artikkelen er av høy prioritet innen sitt emne.

Ønskeliste: Forskning i Antarktis · Antarktis' geografi

Norsk navn[rediger kilde]

Artikkelen ble flyttet fra Rossbarrieren med begrunnelse av at Gyldendals Store Norske Leksikon benytter den engelsek formen. For dem det kan glede, finner jeg at CAPLEX benytter norsk form. Det gjør også Aschehougs konversasjonsleksikon, selv om jeg bare har 1925-utgaven. Bra nok? Hvis ingen protesterer flytter jeg gjerne artikkelen tilbake om en stund. Gabriel Kielland 7. jul 2007 kl. 02:07 (CEST)

Jeg synes vi bør bruke den norske formen, men har ikke sjekket nok om hvilke former som brukes her og der. Kanskje Norsk Polarinstitutts praksis bør være veiledende, hvis vi ikke finner noe hos vår faste autoritet www.sprakrad.no? Mvh MHaugen 6. nov 2008 kl. 08:22 (CET)
Jeg er enig i at Ross Ice Shelf nok ikke er riktig, selv om SNL bruker det navnet. Problemet er hva som er det norske navnet, her kan jeg vise til min diskusjonsside. Norsk Polarinstitutt bør vel ha tyngde her, men hvilket navn bruker de? Men jeg heller nok mot at Rossbarrieren i dag er mest riktig, selv om jeg tror at dette er et navn som hanger igjen fra gammelt av. På engelsk ble den omtalt som «barrier» rundt 1912, men dette navnet har senere blitt endret til Ross Ice Shelf. Dette har sannsynligvis sammenheng med at man utforsket resten av isen og at den da ikke bare var en barriere, men også et forholdsvis stort område med is. Reinhard Heydt 6. nov 2008 kl. 08:54 (CET)
Da var den flyttet, det dreper vel all diskusjon. Reinhard Heydt 6. nov 2008 kl. 09:33 (CET)


Kunnskapsforlagets store Norgesatlas bruker Rossisen (Riktignok Ross-isen over to linjer pga plassmangel?) F.bendik 6. nov 2008 kl. 10:07 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Rossbarrieren. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. sep. 2023 kl. 04:48 (CEST)[svar]