Diskusjon:Saks

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Etter min mening:

En saks er i denne definisjonen en dobbelkniv, det burde tilføyes.

Fangstredskapet saks bør fjernes her siden det er nevnt i "andre betydninger" (selv om ingen har skrevet artikkelen enda.

Merkevarenavn bør ikke finnes i artikkelen hvis det ikke har bidratt til den historiske utviklingen; det er ikke nok å være en stor fabrikk. Dette usignerte innlegget ble skrevet av KjellElec (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Høres riktig ut. Bare gjør redigeringer i henhold til dette. --Finn Bjørklid 2. sep 2007 kl. 15:02 (CEST)
Jeg er både enig og uenig. Saks som en slags dobbeltkniv kan forsåvidt godt føyes til, men må komme i tillegg til den forklaringa som er nå. Dobbeltkniv kan lett misforstås som en kniv med håndtak midt på og knivblader i hver ende eller som en kniv med to egger. Ellers er det selvfølgelig bare fint hvis en retter feil, forbedrer og utvider artikler direkte. Ikke vær redd for det! Jeg synes forøvrig både Fiskars og fangstredskapet bør nevnes. Reklame og ensidig fokus på ubetydelige forhold skal selvsagt ikke forekomme, men saksprodusenter kan godt nevnes. Mange har vært viktige industribedrifter og hører med - kanskje linja om Fiskars kan vokse til en egen seksjon om sakseproduksjon etterhvert? De fleste artiklene på wikipedia vokser jo etter hvert som brukerne føyer til mer informasjon. Også denne artikkelen kommer forhåpentlig til å vokse. Vanskeligheten er å gjøre det balansert og relevant. Andre betydninger av ordet saks, deriblant som fangstredskap, bør nvenes kort i en egen seksjon. Det er ikke farlig om dette gjentas på en pekerside med «andre betydninger» og i en større hovedartikkel. Hvis det gjøres ryddig og ordentlig i sakseartikkelen, slipper leseren å klikke seg til artikkelen om dyresakser via pekersida. Og det er bra. Færrest mulig klikk og kortest mulig vei til informasjonen er som regel det beste! Wolfmann 2. sep 2007 kl. 16:37 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Saks. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. aug. 2017 kl. 23:27 (CEST)[svar]