Diskusjon:Samvittighetsfange

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Definisjon av samvittighetsfange[rediger kilde]

Jeg spør meg selv om ikke definisjonen bør smales inn noe. En samvittighetsfange må vel aktivt ha protestert mot urettferdighet etter å ha fulgt sin overbevisning, ikke bare blitt fengslet pga. den han/hun er? Et eksempel: Er man samvittighetsfange hvis man blir fengslet som homofil uten å ha protestert mot det på forhånd? Det kan nesten virke slik ut i fra artikkelen slik den står nå.

Ikke i følge Amensty.no – HVA ER EN SAMVITTIGHETSFANGE?. «Samvittighetsfanger er personer som er fengslet utelukkende på grunn av sin overbevisning eller tro, sitt kjønn, sin seksuelle legning eller sin etniske eller sosiale bakgrunn, og som ikke har begått eller støttet voldelige eller hatefulle handlinger» TommyG (d^b) 10. okt. 2016 kl. 22:28 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Samvittighetsfange. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. nov. 2018 kl. 07:28 (CET)[svar]