Diskusjon:Sara Azmeh Rasmussen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kjønnsidentitet og seksuell legning: Mangeårig og vanskelig komme-ut prosess[rediger kilde]

Sara Mats Azmeh Rasmussen beskriver sin mangeårige og vanskelige "komme-ut prosess" i artiklene:

Dette forklarer kildenes ulike og til dels sprikende karakteristikker av Sara Mats Azmeh Rasmussens kjønnsidentitet og seksuelle legning.

Sara kom først ut som lesbisk, men definerer seg nå som transkjønnet.

Vi er helt nødt til å utvide vår forståelse av transkjønnete. Det er et komplekst felt. Ikke alle transkjønnete hater kroppen sin og må opereres for å oppnå harmoni.
[...]
- Jeg er en transmann. En heterofil mann i en kvinnes kropp, hvis jeg skal si det helt enkelt. Egentlig er det jo mye mer komplekst.

- Til tross for den sterke trangen jeg har etter å bli bare ham, å bli hel, bli meg selv, er det ikke sikkert jeg kommer til å velge en slik strategi. Det går også an å leve med og finne mening i dobbeltheten.

- Jeg kan ikke fornekte min kvinnelige historie og kropp. Jeg har vært gravid, født og ammet.

- Dette kan ikke viskes ut og derfor blir det feil for meg å late som jeg bare er mann.

- Jeg har et androgynt utseende og kropp. Jeg opplever å ha en mannlig identitet, men det gjør meg jo ikke til en "vanlig" mann, mener Sara Mats.

Homopolitisk provokatør, Gaysir, 09.02.2009

Likevel tok det mange år før Azmeh Rasmussen erkjente for seg selv at hun hadde en mannlig kjønnsidentitet. I mellomtiden har hun levd i et heterofilt forhold og fått to barn. - Det tok veldig lang tid for meg å erkjenne hvem jeg var, slik det dessverre gjør for veldig mange homofile og transpersoner. Men jeg har nå det livet jeg har og jeg har fått to fantastiske,skjønne barn. Det store vendepunktet kom for tre år siden da hun stilte seg opp foran speilet for å knytte sitt første slips. -Det var en blanding av smerte og lykke. Glede over endelig å forstå hva som endelig forstå hva som gjorde at livet mitt ble så kaotisk og turbulent hele tiden, men også av en helt konkret fysisk smerte.
[...]
I dag står hun åpent fram som Sara Mats, et transkjønnet menneske som befinner seg i grenselandet mellom mann og kvinne.

Frihet er å få være meg selv, NRK Verdibørsen, 25.03.2010

Ohedland 7. apr 2010 kl. 15:34 (CEST)

Jeg prøver å finne bloggen hennes? Ift artikkel i Dagbladet publiserte hun en Mohammed-tegning der, men de lenker ikke til bloggen... kan noen finne bloggen og lenke til den under eksterne lenker? Gnurkel (diskusjon)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sara Azmeh Rasmussen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 02:11 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sara Azmeh Rasmussen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. okt. 2018 kl. 03:57 (CEST)[svar]