Diskusjon:Schengen-avtalen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Frankrike[rediger kilde]

Er det noen som vet om Frankrikes oversjøiske områder er medlem av Schengen? I såfall bør vi nok korrigere oppføringen litt. Jakro64 14. okt 2004 kl.07:15 (UTC)

Stater som har signert[rediger kilde]

På kartet er Sveits, Slovenia, Kypros og Malta også markert med lyseblått (signert men ikke implementert) i tillegg til de som er nevnt i artikkel. Er det kartet eller artikkelen som ikke er oppdatert? Jeg antar at det er artikkelen.

Artikkelen er nettopp oppdatert. 9 nye land ble medlem av Schengen-samarbeidet idag. Det var kartet som ble oppdatert, på wikicommons, før utvidelsen rent faktisk fant sted. Ranværing 21. des 2007 kl.03:49 (UTC)

Schengenavtalen[rediger kilde]

På de norske nettsidene til Europakommisjonen kalles den for Schengenavtalen, kanskje vi bør endre navn så den samfaller med det som faktisk brukes? Ulf Larsen 22. des 2007 kl. 18:28 (CET)

Jeg er enig i dette. Jeg flytter hvis ingen har noen innvendinger, men avventer litt. Mvh Tpb 13. jan 2009 kl. 09:18 (CET)

25 land[rediger kilde]

Jeg håper ingen tok det ille opp da jeg endret artikkelen og malen til 25 (ikke 24) «Schengen-land» ved å tilføye Monaco. Norsk, svensk og dansk Tekst-TV rapporterte at avtalen omfatter 24 land. Monaco «regnes som» en del av Frankrike (en av de 24), men er et eget medlem.

Vatikanstaten (regnet som en del av Italia − en av de 24) har også søkt om medlemskap.

Vil Andorra og San Marino gjøre det samme, slik de gjorde det i Eurosonen?

Den egentlige grunnen til at tabellen har plass for fremtidige medlemmer, var likevel tanken på Balkan-statene som fremtidige EU- og Schengen-medlemmer. Vi vet heller ikke hva Irland og Storbritannia plutselig velger å gjøre. Muligens litt eksentriske tanker, men mulighetene er likevel tilstede. Ranværing 23. des 2007 kl.02:12 (UTC)

Hvordan si opp Schengen avtalen? Eller si opp enkelte land? Melde seg ut av avtalen -hvordan gjøres det?[rediger kilde]

Har gjort meg noen tanker rundt hvordan man kan si opp Schengen-avtalen? For den avtalen som en gang ble avtalt, vil jo forandre seg etter som verdenssituasjonen forandrer seg, både økonomisk og i kultur? Avtalen var gjort i en annen tidsspekter enn idag, og kan den sies opp av Norge? Rett og slett melde seg ut? Hva er reglene for det? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ev-kle (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Schengen-avtalen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. apr. 2019 kl. 03:16 (CEST)[svar]

Avtale til regelverk[rediger kilde]

Teksten er endret fra den opprinnelige avtalen til det någjeldende regelverket. Jeg mener at siden derfor bør vurderes flyttet til de innledende ordene. Tekstene på de andre språkversjonene gjelder også hele regelverket.--Trygve Nodeland (diskusjon) 25. okt. 2020 kl. 12:16 (CET)[svar]