Diskusjon:Slaget ved Langnes skanse

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Brosjyretekst: Carsten Berg Høgenhoff (2004):
Teksten i denne rubrikken er basert på en kommunal brosjyre, som derfor er tolket som alment tilgjengelig. Hvis noen føler seg støtt av eller er uenig i dette, vær så vennlig å ta kontakt med undertegnede! --Jakro64 14. sep 2004 kl.17:55 (UTC)

Jeg har sett meg nødt til å foreta en del endringer fordi det var flere trefninger mellom hundrer av menn i ettertiden selv om Langnes Skanse-kampene var det siste største slaget der fem tusen mann var involvert i kampene og de militære operasjonene omkring sammenstøtet. De siste skudd var om morgenen den 14. august ved Ørmengårdene mot Kjølberg bro. Varulv2468 7. apr 2008 kl. 21:23 (CEST)

Varulv, du har skrevet at de svenske jegerene skjøt opp i batteriet fra overhøyde. Hvor har de stått? Kollen på Langnes er høyeste punkt i terrenget. Om de skjøt fra ryggen ved Langnes Stasjon, har de hatt gjevnhøyde, men neppe overhøyde.Petter Bøckman 7. apr 2008 kl. 23:05 (CEST)

Angells ord: Denne paaviste en høide hvorfra svenskerne uhindret kunde skyte ned i skansen. Svenskene hadde fått nye langtrekkende våpen av fransk fabrikant, som med bedre krutt i hender på skarpskytterne hadde lengre rekkevidde enn normalt. Angell var av den meningen om at skansen var altfor utsatt for svenskenes våpen. Ordet fra overhøyde er tatt fra heften Med plotons! Høire-sving! Marsch! Marsch! av Terje H. Holm. Om de svenske jegerne skjøt fra lengre avstand enn fra ryggen, er jeg ikke kjent med det. Varulv2468 11. mai 2008 kl. 22:27 (CEST)[svar]

Hm, Terje har vel ikke hatt en topp dag, jeg skal spørre ham når jeg møter ham. Poenget er at det ikke er fysisk mulig å skyte ned i skansen fra noe sted innenfor muskettavstand, med mindre det har eksistert en høyde som har blitt sprengt vekk siden (ingenting tyder på det). Selv de beste musketter skyter ikke lengre enn et par hundre meter, og eneste mulige høyde i området er bakkekammen der svenskene kom over.Petter Bøckman 11. mai 2008 kl. 23:36 (CEST)[svar]

Koordinater og retning i forhold til Askim[rediger kilde]

Jeg har lagt inn koordinater ihht hva som lå i tilsvarende artikkel på engelskspråklig Wikipedia. I artikkelen står det imidlertid at Langnes skanse er øst for Askim, om koordinatene stemmer så må det være feil, da er det nordvest for Askim. Det samsvarer også med at slaget skjedde ved Glomma, elven flyter jo vest for Askim.

Om ingen har innsigelser mot det så endrer jeg da til nordvest for Askim i artikkelen. mvh - Ulf Larsen 12. feb 2012 kl. 18:28 (CET)