Diskusjon:Sverdrupøyene

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sverdrupøyene ble riktignok ikke kolonisert av Norge i den forstand at nordmenn flyttet dit for å utnytte lokale resurser osv., men de ble tross alt gjort krav på i 28 år. De er en del av norsk historie og en del av det som har blitt kalt den norske Ishavsimperialismen slik som Eirik Raudes Land og Svalbard. Så ettersom den mest passende (dog ikke helt passende) kategorien Tidligere norske kolonier ikke var spiselig drister jeg meg til å legge til kategorien Norges historie i det minste. Inge 30. apr 2006 kl.14:34 (UTC)

Jeg er mer enig i den kategoriseringen, da Sverdrupøyene aldri var en formell koloni. Egentlig burde vi hatt en kategori Kategori:Norsk polarhistorie hvor denne artikkelen med tilhørende emner hadde passet utmerket i. mali 30. apr 2006 kl.14:37 (UTC)
Ja sett i gang. Men hva med en kategori der alle tidligere norske besittelser/kolonier/biland/kravområder kan være med? Kanskje det går an å være litt vid i definisjonen på koloni og påpeke det i en forklarende tekst i selve kategorien eller flytte alle til en kategori der alle kan være med. Det blir litt for dumt at Eirik Raudes Land og Sverdrupøyene skal ligge i Norges historie. Jeg tror de fleste vanlige folk forventer å finne alle tidligere norske områder i kategorien tidligere norske kolonier i alle fall så lenge det er den eneste kategorien som behandler temaet. Det spiller egentlig ikke så veldig stor rolle hvilken merkelapp som blir satt på så lenge informasjonen blir mest mulig tilgjengelig for folk flest. Inge 30. apr 2006 kl.18:16 (UTC)
Kategorien Tidligere norske kolonier indikerer at område ut i fra et norsk perspektiv har vært en norsk koloni, noe Sverdrupøyene aldri har vært, kan et krav på et territorium. mali 30. apr 2006 kl.19:24 (UTC)
Greit, greit. Jeg har forstått at du er veldig opptatt av den formelle definisjonen på koloni. Jeg har skjønt at Sverdrupøyene ikke møter alle kravene til en formell koloni. Det jeg prøver å få fram er at de alikevel hører sammen med de andre tidligere norske områdene. Hva med å se litt på de andre løsningsforslagene mine i steden for å avfeie muligheten for at Man og Sverdupøyene har fellestrekk nok til å fortjene å være i samme kategori bare på bakgrunn av definisjonen på koloni. Inge 1. mai 2006 kl.11:46 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sverdrupøyene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. jan. 2022 kl. 14:47 (CET)[svar]