Diskusjon:Tor Stenersen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Referanseløst materiale[rediger kilde]

FØlgende materiale ble tatt ut av artikkelen (referanseløst):

Etter dødsdommen fikk han smuglet ut et brev med følgende tekst:

Akershus fengsel 31/3-44

Kjære foreldre og søsken! Jeg har herved fått en liten anledning til å skrive til dere, og dere vil altså motta det lenge etter min død. Det må være et fryktelig slag for dere den dag dere så at jeg var blitt skutt. Jeg beklager å ha bragt dere denne sorg, men jeg har fulgt min samvittighet, gjort min plikt mot fedrelandet, blevdessverre tatt efter at jeg blev såret, satt ca. en måned i fengsel, belv stillet for Krigsrett og dømt til døden. Det var selvfølgelig ikke morsomt å motta den dom, men var sikker på at jeg tok den som en mann. Jeg er ikke så redd for å dø, så når dagen kommer og jeg skal skytes, så vil jeg også ta det som en mann. Jeg har heldigvis Jesus Kristusd med meg, så en gang skal vi møtes igjen i himmelen. Jeg takker dig mor og far for at dere hele tiden har bedt for meg. Det har jeg merket og følt på meg og gitt meg enorm støtte og kraft. Jeg takker dere av mitt fulle hjerte for alt hva dere var og er for meg, for alt hva derfe har slitt og strevet for å holde hjemmet sammen. Det er vanskelig i en stund som nu å si dere hvor hvor uendelig jeg elsker dere, men dere vet det nok så alle kjære søsken. Alt jeg kan si, er takk for alt. Dere forstår. Til resten av familien takk. Så ønsker jeg dere alle et lykkelig liv i det frie Norge. Så takker vi Gud for at det gikk som det gikk med alle alle mine mine hjerteligste hilsener og kyss fra deres Tor.

Gud bevare hjem og fedrelandet. Hils alle venner og kjente. Lev vel Tor

Kapitelet Likvideringer[rediger kilde]

Foreslår at kapitelet Likvideringer fjernest eller skrivest kraftig om. Kapitelet nytter ladde formuleringar og baserer seg utelukka på boka til Ulateig. Påstanden om at gruppa gjennomførte 4 likvideringar før Stenersen vart arrestert hausten 1943 er ikkje i samsvar med Arnfinn Moland sin påstand om at det bare vart gjennomført ein likvidasjon utført av SOE-agentar i Noreg før 1. januar 1944 (Over Grensen - 1999, s.69). Athos 7. nov 2011 kl. 20:02 (CET)

Har rydda litt i kapitelet, men bør nok ha ei grundigare gjennomgang av kapitlet for å få betre kildebelegg. Athos 7. nov 2011 kl. 21:17 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tor Stenersen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 15:42 (CEST)[svar]