Diskusjon:Tyskerjente/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Viktig artikkel[rediger kilde]

Jeg har forsøkt å redigere artikkelen for å gjøre den bedre. Men jeg kan for lite om dette temaet. Mitt utgangspunkt er at jeg både synes temaet er viktig, og det bør omtales på en følsom måte.

--Peter Kristoffersen 23. jan 2008 kl. 13:59 (CET)

Jeg har jobbet med den nå. Den satte antallet internerte kvinner altfor høyt, og påstanden om at okkupasjonssoldater med «spesielt arisk utseende» ble sendt til Norge, finnes det ikke noe belegg for. Det stemmer heller ikke at okkupasjonsmakten oppmuntret forbindelser til norske kvinner. Tvert om anså Wehrmacht (helt korrekt) at soldater som omgås fienden, vil være uvillig til å nedkjempe den samme fienden. SS var interessert i norske kvinner som genmateriale, men SS utgjorde bare en liten del av okkupasjonsmakten. Vennlig hilsen Kvent 10. jul 2009 kl. 11:21 (CEST)

Liker ikke "grove overgrep".

"Flesteparten var vel rene kjærlighetsforhold. En del kvinner hadde vel også opportunistiske motiver i forhold til å oppnå makt eller prestisje."

Det kan vi ikke vite. Eventuelt må det stå "at de hevdet". Vi skal ikke bedrive tankelesning her på wiki. Denne artikkelen er for øyeblikket POV. --Hedonius77 3. jun 2008 kl. 23:04 (CEST)

Nei, "overgrep" er vel uansett "grove" for å kunne beskrives som "overgrep"... Uansett, min mor var tyskertøs, og verken hun eller hennes bekjente ble noengang utsatt for ubehag i den anledning. Ikke tilrop på gaten heller, så de fleste gikk nok fri. - Jeg har omskrevet setningene om motivasjonene. Ut fra intervjuer med tyskertøser referert i bøker av Annette Warring og Dag Ellingsen, varierte de fra kjærlighetsforhold til ren kynisme ("Jeg ville gjøre meg noen erfaringer med menn," som den ene uttrykte det). Mitt inntrykk er at de kyniske var i overtall. F.eks posisjonerte min mor og hennes bekjente seg ut fra at "jammen, dengang TRODDE man jo at de ville vinne den krigen!" Og da gjaldt det å være på parti med seierherrene! Vel, damene tok feil, og jeg synes Helle Aarlis fremstilling av dem er ukritisk, romantiserende og milevis unna den kynismen som styrte dem. Stor skam at hun fikk en journalistpris uten å stille ett eneste spørsmål ved deres versjon som ikke ligner mye på det jeg har observert. Bra journalistikk er kritisk, også til sitt intervju-objekt! Kvent 13. jul 2009 kl. 11:55 (CEST)

Historisk presens[rediger kilde]

I avsnittet Krigspensjon er det brukt historisk presens, bør skrives om da vi ikke benytter det. mvh - Ulf Larsen 11. jul 2009 kl. 11:40 (CEST)

Avsnittet Krigspensjon er skrevet i presens fordi det omtaler nåtidige forhold, noe som fremgår med all mulig tydelighet. Kvent 14. jul 2009 kl. 09:19 (CEST)

Referanse til Drolshagen[rediger kilde]

Under "kvinnenes bakgrunn" står det at det "kom fra fattige kår", osv. Dette har ingen klar referanse, men er å finne i Frolshagens "De som ikke gikk fri", s. 236. Jeg har lite erfaring med å redigere artikler på Wikipedia og lurer på om noen andre kan sette inn referansen? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.166.153.218 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Denne artikkelen har en grovt kvinnediskriminerende og ekstremt misogynistisk tittel som ikke hører hjemme noe sted. Foreslår at den omdøpes til noe mindre misogynistisk. Eirik Dette usignerte innlegget ble skrevet av Eirikbokm (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Artikkelen omtaler et «grovt kvinnediskriminerende og ekstremt misogynistisk» begrep. Samme med Nigger og Neger for den saks skyld. Oppslag skal ligge der folk forventer å finne dem, det er ingen grunn til å flytte denne fordi noen blir fornærmet av ordets eksistens.--Telaneo (Diskusjonsside) 8. jun. 2016 kl. 18:54 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tyskertøs. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. jul. 2017 kl. 11:09 (CEST)[svar]