Diskusjon:Willy Brandt

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Landsforræder[rediger kilde]

Dette har jeg ikke hørt tidligere. Er det knefallet i Warszawa du sikter til? Jeg kjenner til at hans lederstil var kritisert, men han har da alltid hatt en sterk stilling i tysk politikk? --Jakro64 1. sep 2004 kl.21:14 (UTC)


Jeg mimrer det ogsaa aa ha hørt det fra tyske tidspolitiks-debatter paa tv. Det er ikke bare knefallet i Warszawa, men hele øst-avtaler. Fordi de bestemter østgrensen til Polen. Tiontai 2. sep 2004 kl.05:35 (UTC)

Det er fordi Brandt anerkjente statene Polen og DDR og midlertidig anerkjente grensene som faktiske (riktignok med forbehold om rett til senere endringer). Den tyske regjeringens holdning hadde til da (1972) vært at Øst-Tyskland (Schlesien, Pommern, Øst-Brandenburg, Øst-Preussen etc.) var okkupert og folkerettsstridig de facto annektert av Polen/Sovjet. Det mener fremdeles de fordrevne, som i Tyskland utgjør mange millioner mennesker (flere enn befolkningen i Sverige og Norge tilsammen). De konservative ønsket også en kompromissløs holdning mot kommuniststatene, og Brandt ble reddet fra et mistillitsforslag i sakens anledning fordi to konservative parlamentsmedlemmer hadde blitt bestukket av DDR. Wolfram 2. sep 2004 kl.11:06 (UTC)

Repatriert[rediger kilde]

>>I 1940 ble han, ettersom han bar en norsk uniform, tatt som krigsfange av tyske styrker og kort etter repatriert<<.

Hva menes med "repatriert" her? Hvor hen ble han repatriert? Han var vel i Norge hele tiden? Han ble nok ikke "repatriert" til Tyskland?

--Jidu Boite (diskusjon) 30. aug 2013 kl. 08:26 (CEST)

Statsborgerskap fra en ambassade ???[rediger kilde]

Det skrives at han ble innvilget norsk statsborgerskap av den norske ambassade - og det synes jeg virker så spesielt at jeg lurer på hva slags kildemateriale vi måtte ha på det.

At det ville være ambassaden som, på vegne av regjeringen, utstedte borgerbrev og pass har jeg ikke noe problem med, men hadde noen ambassade på det tidspunkt anledning til å ta avgjørelser på statsborgerskap ???

Jeg signerer spørrende: Autokefal Dialytiker (diskusjon) 24. mar. 2019 kl. 10:22 (CET)[svar]

Siden noen nå har oppdatert artikkelen noe, gjenoppfrisker jeg spørsmålet mitt: Var det faktisk ambassaden som tildelte statsborgerskap, eller var det London-regjeringen (som da altså var den lovlige regjering) som avgjorde spørsmålet om statsborgerskap for ham ? Autokefal Dialytiker (diskusjon) 10. okt. 2020 kl. 16:13 (CEST)[svar]
Jeg fant informasjon om dette i den nett-baserte biografien om ham som står nevnt i referansene, og jeg fikk der bekreftet det jeg trodde, nemlig at ambassaden bare utstedte de dokumenter som regjeringen telegrafisk instruerte dem om å utstede og gi ham. Jeg har oppdatert artikkelen tilsvarende, og i samme slengen omformulert litt. Autokefal Dialytiker (diskusjon) 12. jan. 2021 kl. 16:14 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Willy Brandt. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. apr. 2021 kl. 16:10 (CEST)[svar]