IPdrum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

IPdrum var et norsk teknologiselskap innen mobil voice-over-ip eller mobil internettelefoni. De hadde hovedkontor i Oslo, med avdelingskontor i Pune, India.

Deres første produkt IPdrum Mobile Skype Solution fikk betydelig internasjonal oppmerksomhet. Ved hjelp av en ekstra mobiltelefon koblet til PC-en er brukeren tilgjengelig på Skype over alt hvor det finnes GSM-dekning. Den ekstra mobiltelefonen fungerer som et brohode mellom brukerens PC og GSM-nettet. Brukeren har dermed full tilgang til Skype- og SkypeOut-funksjonalitet fra sin mobiltelefon.

IPdrum Mobile Skype Solution ble utviklet som bevis på at konseptet var gjennomførbart rent teknisk sett. Nå er andre generasjon kommet. Selskapets nye flagskip heter IP VoiceLink og ble presentert for verden på Von messen i Berlin, november 2006. Dette er en stand-alone USB-enhet og krever ingen ekstra mobiltelefon slik første generasjon av produktet gjorde. Med IP VoiceLink vil selskapet vise at løsningen også kan fungere med flere IP-operatører. Ved lansering i Norge, Sverige og England 1. desember støtter løsningen Skype, men med tiden vil de også levere støtte for GoogleTalk og Windows Live Messenger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]