Kindergarden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Må ikke forveksles med barnehage.

Kindergarden, forkortet KG, er et av Norges to jevnlig arrangerte, rene demoparty (det andre er Solskogen), og avholdes hver høst på Haga i Akershus. Første Kindergarden ble avholdt i 1994, og Kindergarden er dermed Norges eldste gjenlevende demoparty, og det nest eldste gjenlevende overhodet (det eldste er The Gathering, som begynte i 1992).

Kindergarden har, i motsetning til de fleste andre norske dataparty, ikke fokus på spill, men konsentrerer seg kun om kreativitet og demoscenen. Følgelig er også prioriteringene noe annerledes; det er for eksempel ikke internettlinje tilgjengelig utover det deltagerne kan ordne selv med private mobiltelefoner o.l., og det er tillatt å drikke alkohol inne i hallen.

Kindergarden drar i overkant av 100 demoscenere (de fleste fra Norge, men også en viss andel utlendinger) hvert år, og har både demo-, musikk- og grafikkonkurranser (såkalte compoer). Av konkurranser som er sjeldne eller unike for Kindergarden, kan spesielt nevnes banner-, executable music- og gabber-compoer. SceneSat har laget live radioproduksjon fra KG flere år, som streames live i den grad mobilforholdene tillater det.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]