Kluge Advokatfirma

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kluge Advokatfirma AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer913296117
BransjeJuridisk
EtablertNorges flagg 1923
HovedkontorNorges flagg Stavanger, Norge
LandNorge
Adm.dir.Bjørnar Alterskjær (managing partner)
Antall ansatteca. 170 (2019)
Nettstedwww.kluge.no

Kluge Advokatfirma AS (Kluge) er et norsk advokatfirma med kontorer i Stavanger, Oslo, Bergen og Hamar. Firmaet har ca. 170 medarbeidere, hvorav ca. 130 er advokater og advokatfullmektiger. Kluge er et forretningsadvokatfirma med kompetanse innen forretningsområder som finans, eiendom, energi, bygg & entreprise, transaksjoner og offentlig forvaltning.[1][2][3][4]

Historie[rediger | rediger kilde]

Advokatfirmaet Kluge ble etablert i Stavanger i 1923 av Kristofer Nordahl Kluge. I 1929 inngikk han kompaniskap med Hugo Parr firmaet skiftet navn til K. Kluge & Hugo Parr. De drev firmaet sammen med 1–2 fullmektiger i mellomkrigstiden, og arbeidet innenfor de fleste fagområder.

Under den andre verdenskrig deltok Kristofer Kluge i Milorg inntil han ble arrestert og sendt til Grini, hvor han satt fram til krigens slutt. Advokatpraksisen ble gradvis gjenopptatt fra sommeren 1945.

I etterkrigstiden var firmaet hovedsakelig engasjert i tingsrettslige saker. I 1950-årene startet Parr sitt eget firma og Kristofer Kluge dannet etter hvert kompaniskap med Per Riis. I 1955 kom Kluges sønn, Thor Kluge, inn i firmaet som advokat og partner. I 1965 begynte Kristofer Kluge å trappe ned og fra og med 1970 fortsatte Thor Kluge på egen hånd. I 1980 trådte Odd-Sverre Rage og Clement Endresen inn som partnere.

I løpet av 1980-årene ekspanderte firmaet basert på deres innsats betydelig. Hovedkontoret i Stavanger flyttet først til Forus, så til Hinna og så senere utpå på 2000-tallet tilbake til Stavanger sentrum. I 1987 ble Oslo-kontoret startet av Harald S. Kobbe og Stig Tufte-Johnsen, og også det kontoret fikk ganske snart en lang rekke medarbeidere. Bergenskontoret ble startet opp av Harald S. Kobbe i 1994. På 1990-tallet ble firmanavnet forenklet til «Kluge».

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]