Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival er et kulturarrangement for barn og unge som arrangeres om våren i KinoSørs tre kinoer: Kristiansand kino, Arendal kino og Farsund kino. Festivalen ble avholdt første gang i 1998.

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival
StedKristiansand
TidspunktMars / april
Grunnlagt1998; 26 år siden (1998)
TypeFilmfestival
Nettstedhttp://www.barnefilmfestivalen.no

Kronprinsesse Mette-Marit er festivalens høyeste beskytter.

Festivalen er rettet mot barn og unge, familier, skoler og barnehager. Med et besøk på ca 15 000 publikummere, rundt 250 forestillinger, opp mot 100 filmtitler og filmverksteder med over 500 skoleelever er festivalen det største enkeltstående kulturarr for barn i Norge.[trenger referanse] Barnefilmfestivalen er også den eneste norske filmfestival for barn og unge i dette formatet.

Festivalsjef Danckert Monrad-Krohn har ledet festivalen fra starten i 1998.

Festivalens mål er å vise kvalitetsfilm fra hele verden som normalt ikke er tilgjengelig på kino i Norge. Samtidig får publikum møte skaperne (regissører, skuespillere, manusforfattere, komponister etc.) av filmene.

I tillegg til filmvisninger arrangeres det også manuskonkurranser, filmpresentasjoner, seminarer og workshops for filmbransjen. Barnefilmfestivalen er et treffstedet for alle som arbeider med utvikling, produksjon og formidling av film for barn/unge i Norge.

Festivalen har også opparbeidet seg en betydelig internasjonal anseelse.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]