Mads Nordmo Arnestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mads Nordmo Arnestad
Født1984
Kristiansand
Utdannet vedUniversitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole
FarSverre Nordmo
MorBrita Nordmo
NasjonalitetNorge

Mads Nordmo Arnestad (født 1984)[trenger referanse] er en norsk psykolog som er førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon på Handelshøyskolen BI.[1] Han har sitt primære arbeidssted på BI Campus Bergen. Arnestad ble født Mads Timenes Nordmo, men etter et myntkast tok han sin kones etternavn da de giftet seg i 2016.[trenger referanse] I 2021 mottok Arnestad en suvenireiendom i Skottland som bursdagsgave og kan på bakgrunn av gammel skotsk skikk derfor tittulere seg selv som Lord.

Arnestad gjennomførte barneskolen på Wilds Minne skole på Lund i Kristiansand. Fra 1997-2000 gikk han på Oddemarka ungdomsskole. Første året på videregående skole dro han på utveksling til Angers i Frankrike, på Lycée Polyvalent Chevrollier. De to siste årene gikk han på Gimle videregående skole (nå Kristiansand Katedralskole Gimle). Senere ble han utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen i 2011 og tok doktorgrad (Ph.d.) ved Norges Handelshøyskole (NHH) i 2016. Siden sin disputas har Arnestad jobbet på BI hvor han i en periode også var Associate Dean (programansvarlig) for bachelorprogrammet i organisasjonspsykologi, HR og ledelse. Han forsker blant annet på organisasjonspsykologi, moralpsykologi og beslutningstaking.

Arnestad vant studentenes foreleserpris, Bronsesvampen, ved NHH i 2012 og ble kåret til årest beste foreleser på BI i 2021 [2][3]. Han er også en ettertraktet foredragsholder i nærings- og organisasjonslivet, og han deltar aktivt i det offentlige ordskiftet som forfatter av en rekke kronikker. I 2023 gav han ut sin første bok.[4] Denne boken handler om etikk og bærekraft, og Arnestad forsøker å knytte psykologifaget til de store spørsmålene som oppstår i møte med klimakrisen.

I april 2020 figurerte en av forskningsartiklene til Arnestad i åpningssegmentet til den amerikanske vitenskapspodcasten Very Bad Wizards da programlederne Tamler Sommers og David A. Pizarro harselerte med en artikkel om forskjeller i menn og kvinners oppfatning av sexroboter.[5][6] I sesong 16 av TV-programmet Brille (episode 4) var Arnestad med i publikum som ekspert og han fikk oppleve noen sårt etterlengtede sekunder med berømmelse.[7] På slutten av 2023 lanserte han dokumentarserien Hele Norge jobber sammen med BI - en serie om arbeidslivet og alle de store og små tingene som opptar oss på jobb [8].

I tillegg til sitt virke som forsker og foreleser er Arnestad også medgründer av læringsteknologiselskapet Pugg.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Mads Nordmo Arnestad». Handelshøyskolen BI (norsk). Besøkt 17. mai 2024. 
  2. ^ «Fersk foreleser fikk Bronsesvampen». Besøkt 18. april 2024. 
  3. ^ «Mads Nordmo Arnestad er årets beste BI-foreleser». Besøkt 18. april 2024. 
  4. ^ Arnestad, Mads Nordmo (2023). Etikk og bærekraft - Et psykologisk perspektiv. Bergen: Fagbokforlaget. ISBN 9788245034745. 
  5. ^ «Very Bad Wizards». Besøkt 17. april 2024. 
  6. ^ «Friends, Lovers or Nothing: Men and Women Differ in Their Perceptions of Sex Robots and Platonic Love Robots». Besøkt 17. april 2024. 
  7. ^ «Liste over Brille-episoder». Besøkt 18. april 2024. 
  8. ^ «Hele Norge jobber». Besøkt 17. april 2024. 
Autoritetsdata