Morten Harper

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Morten Harper
Født29. juli 1973Rediger på Wikidata (50 år)
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
PartiSosialistisk Venstreparti
NasjonalitetNorge

Morten Harper (født 29. juli 1973) er en norsk forfatter, tegneserieekspert, juridisk konsulent og utredningsleder i Nei til EU.

Morten Harper er utdannet cand. jur. fra Juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo, der han også har studert blant annet medievitenskap. Han har skrevet flere fagbøker om tegneserienes form, historie og innhold. Han har også arbeidet som frilansjournalist og tegneserieanmelder i en rekke aviser, deriblant Aftenposten, Dagens Næringsliv og Le Monde.

Som manusforfatter har han skrevet Blodøks, en actiontegneserie som ble illustrert av Geir Moen. Blodøks ble trykket i bladet Conan.

Harper var dessuten initiativtager og fagkonsulent for TV-dokumentaren Suksess i striper som ble sendt på NRK i 2004.

Han har høstet mye anerkjennelse for sitt arbeid og sin kompetanse på tegneserier, og han ble tildelt Raptus-prisen under Raptus tegneseriefestival i Bergen i 2000 for sin journalistikk om tegneserier. Han var i 2008 president i Norsk Tegneserieforum (NTF).

Morten Harper er i tillegg redaksjonsmedlem i nyhetstjenesten Miljønytt, og har et langvarig engasjement i miljøbevegelsen bak seg. Fra 2011 er han varamedlem av Stjørdal kommunestyre for Sosialistisk Venstreparti.

Bokutgivelser[rediger | rediger kilde]

  • 1997: Tegneseriens triangel : Tegneserien i og utenfor rutene 2
  • 1998: Kapteinens skrekk : den 9. kunstart
  • 1998: Rutenes hemmelighet : 9 genrer, 99 serier
  • 2003: Hverdagen er ikke som du tror – hefte om nye norske tegneserier

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]