Hopp til innhold

Nadja Bertelli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nadja Bertelli
Født1971Rediger på Wikidata
Trondheim
BeskjeftigelseMusiker, låtskriver, sanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
SjangerSingersongwriter, pop, jazz, vise
InstrumentPiano og vokal
Nettstedhttps://www.facebook.com/nadjabertelli
Ensemble(r)
Nadja Bertelli Band

Nadja Bertelli (født 1971) er en norsk musiker, låtskriver, pianist og sanger. Hennes fulle navn er Nadja Ann Hajatpour Bertelli, og hun er født og oppvokst i Trondheim, Norge, med norsk mor og iransk far. Hun er lektor i musikk.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Bertelli vokste opp i Trondhjem, og gikk i musikkbarnehage på Persaunet, før hun begynte med el-orgelundervisning med Svein Væren ved Trondheim kommunale musikkskole. Hun sang flere år i Strindheim skoles pikekor, med Lita Gjerding som dirigent. Som 13-åring byttet Bertelli ut orgelet med piano, og fikk undervisning av pianolærer Gunn Sivertsen ved TKMK. Fra 1987-1990 gikk hun musikklinjen ved Heimdal videregående skole, med piano som hovedinstrument. Hun sang også flere år i Jonsvatnet sangkor.

Musikkarriere[rediger | rediger kilde]

Som 18-åring begynte Bertelli å spille piano i barer og restauranter, samt å ta jobber ved diverse events. Etter flere år som underholdningsmusiker begynte hun sin musikkutdanning i musikkvitenskap ved NTNU, med hovedinstrument jazzpiano, med lærerne Vigleik Storaas og Ivar Antonsen. Hun tok mastergrad i musikkvitenskap, og bygget på med utdanning fra PPU lærerutdanning. Bertelli begynte ikke for alvor å synge før hun var rundt 30 år. Hun begynte også relativt sent å skrive låter, etter å ha blitt inspirert gjennom sine musikkstudier i komposisjon ved musikkonservatoriet.

I 2008 dannet hun Nadja Bertelli Band, og spilte konserter rundt om i Trondheim og omegn. I 2011, kom bandets første EP, Yesterday's dreams, og i årene som fulgte ble det skrevet en rekke låter. I 2014 kom debutplata Mystery Unsolved. I årene som fulgte skrev Bertelli fortsatt på engelsk, før hun i 2016/2017 skiftet kursen i retning fokus på norsktekstlig materiale. Første låtene med trøndersk tekst kom i 2017, «Vi to» og «Aldri reis».

I 2020 skrev Bertelli låta «Byen min», som ble utgitt sommeren 2020. Det ble også spilt inn en musikkvideo til denne låta.

To nye julelåter ble utgitt til jul 2020, og musikkvideo produsert av Instinct productions.

Sommeren 2021 skrev Bertelli fire nye Trondhjemslåter, som ble spilt inn våren 2022, og utgitt som en Trondhjemslåtserie, med tilhørende musikkvideoer, bildeserier og tekster. Den første av låtene, «Brusteinsgatan», utkom 3. juni 2022.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

  • Mystery unsolved, 2014

EP med Nadja Bertelli Band[rediger | rediger kilde]

  • Yesterday's dreams, 2011
  • Nye daga, 2019

Singler med Nadja Bertelli Band[rediger | rediger kilde]

Singler Nadja Bertelli[rediger | rediger kilde]

Musikkvideoer[rediger | rediger kilde]

Andres plater[rediger | rediger kilde]

Nadja Bertelli har deltatt på disse innspillingene for følgende artister: