Nash Bridges

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nash Bridges
Generell informasjon
SjangerKrim / Action
Prod.landUSA
Sesonger6
Episoder122
Lengdeca. 50 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Medvirkende
21 oppføringer
Don Johnson
Cheech Marin
James Gammon
Jodi Lyn O'Keefe
Jeff Perry
Cary-Hiroyuki Tagawa
Mary Mara
Kelly Hu
Yasmine Bleeth
Wendy Moniz
Cress Williams
Jesse Johnson
Caroline Lagerfelt
Daniel Roebuck
Annette O'Toole
Tracey Walter
Angela Dohrmann
Stephen Lee
Patrick Fischler
Stone Cold Steve Austin
Alie Ward
Bak kamera
Skaper(e)Carlton Cuse
ProdusentDon Johnson
MusikkElia Cmiral
Sending
Periode29. mars 19964. mai 2001
TV-kanalCBS, Peretz
Teknisk informasjon
Bildeformat4:3
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Nash Bridges er en amerikansk action- og krimserie som gikk på CBS fra 1996 til 2001. Serien handler om etterforskeren Nash Bridges (Don Johnson) som arbeider ved en spesialenhet ved San Francisco-politiet. Sentral i handlingen er også hans kollega, inspektør Joe Dominguez (Cheech Marin). Serien ble skapt av Carlton Cuse.

I Norge ble serien sendt på TV3 fra 1996.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Nash Bridges er en inspektør (og senere kaptein) med San Francisco Police Departments sin elite-avdeling «Special Investigations Unit» og når TV-serien begynner er Bridges i 40-årene. Han er skilt to ganger, og han har en tenåringsdatter Cassidy (spilt av Jodi Lyn O'Keefe). Nash overbeviser den nylig pensjonerte inspektøren Joe Dominguez (spilt av Cheech Marin) om å komme tilbake til styrken, og samarbeide med ham. Nash og Joe cruiser ofte gjennom San Franciscos gater i Nash sin Plymouth Barracuda-kabriolet fra 1971, en gave fra Nashs bror Bobby rett før Bobby ble sendt til Vietnamkrigen.

Broren hans Bobby Bridges ble rapportert som savnet i krig, men dukker opp i Sesong 3-episoden «Revelations» spilt av Jan-Michael Vincent. Faren deres Nick (spilt av James Gammon) lider av mild demens, og har for vane å bli kastet ut av sykehjem. Han flytter etter hvert inn hos Nash, og er ofte involvert i enkelte episoder. Harvey Leek hjelper ofte Nash i politi-arbeidet hans. En annen medhjelper er den unge og hissige Evan Cortez (spilt av Jaime P. Gomez) som har et av og på forhold med datteren hans Cassidy.

I senere sesonger ble andre inspektører og bi-figurer lagt til, eller fjernet, fra rollebesetningen. I de første seksten episodene var sjefen for avdelingen deres, AJ Shimamura (spilt av Cary-Hiroyuki Tagawa) en karakter som skal ha returnert til Hawaii, hvor han opprinnelig kom fra, etter å ikke ha blitt forfremmet til kaptein. Shimamuras avgang åpnet døren for at Bridges kunne bli forfremmet til kaptein, og få kommandoen over hele avdelingen.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Etterforsker i ny ham». Aftenposten. 19.9.1996. «I kveld er Don Johnson tilbake på TV-skjermen i serien om politietterforskeren Nash Bridges - som har satt amerikanske» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]