Not Guilty

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Not Guilty»
AlbumGeorge Harrison
Artist, bandGeorge Harrison
Utgitt23. februar 1979
Innspiltjuli–november 1978
Sjangerrock
Lengde3:35
PlateselskapDark Horse Records
Komponist(er)George Harrison
Låtskriver(e)George Harrison
Produsent(er)George Harrison og
Russ Teitelman

«Not Guilty» er en sang skrevet av George Harrison. Den ble først utgitt på hans soloalbum George Harrison, men ble først skrevet i hans The Beatles-periode og kom også etterhvert ut på The Beatles' Anthology 3 album i 1996.

Selv om den ble jobbet med av The Beatles i minst tre dager i 1968 ble ikke «Not Guilty» utgitt av The Beatles før opptak 102 fra innspillinger som ble inkludert på samlingen Anthology 3 i 1996.

Harrison har gitt følgende kommentar om sangen: «Jeg skrev den i 1968. Det var etter at vi var kommet tilbake fra Rishikesh i Himalaya, og det var for The Beatles (White Album)‘Not guilty for getting in your way/While you're trying to steal the day’ det betydde for meg at jeg ville ha plass. ‘Not guilty/For looking like a freak/Making friends with every Sikh/For leading you astray/On the road to Mandalay’ de linjene var om Maharishi og om å reise til Himalaya og alt det som ble sagt om det. Jeg liker denne melodien veldig godt; den ville gjøre seg for en sanger som Peggy Lee eller noen andre.»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]